Här har bara barn rösträtt

I World?s Children?s Prize måste man vara under 18 för att ha rätt att rösta. - Det är det som är det fina med barnrättspriset. Det finns så många områden där barn inte har möjlighet att påverka - här har de det, säger Anna Svensson, högstadielärare på Astrid Lindgrens skola där priset är en naturlig del in undervisningen.

Vimmerby2011-04-16 04:05


Lite pirrigt för eleverna på barn- och fritidsprogrammet att gå ut i högstadieklasserna och informera om barnrättspriset.
- Men det har gått jättebra, och det här är verkligen viktigt och intressant, tycker Angsuma Chaiphinit, Carola Stjernström, Sissel Juberg, Emelie Murto och Robin Hammar i BF10, som just den här dagen fanns på Astrid Lindgrens skola för att sköta själva röstningsproceduren i World?s Children?s Prize 2011.

101 länder
På AL jobbar man sedan flera år med barnrättspriset som en del i so- och svenskundervisningen.
- Målet är kontinuitet. Vi tar upp det här under hela högstadietiden ur olika perspektiv och nu känner vi att det fullt ut har slagit igenom. Det här är inget nytt för eleverna i nian - de vet verkligen vad det handlar om, säger Anna Svensson.
Drygt 53 500 skolor med 24 miljoner elever i 101 länder deltar i barnrättspriset. 1 610 av skolorna är svenska. Senast röstade 7,1 miljoner barn. Sedan starten år 2000 har 28 pristagare utsetts och prissumman har bidragit till att ge världens mest utsatta barn ett bättre liv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om