Här hedras avlidna eleven på Vimarskolan

Efter torsdagens tragiska dödsfall på Vimarskolan hissas flaggan på halv stång. Det har även upprättats en minneshörna på skolan.

Idag är flaggan på Vimarskolan på "halv stång".

Idag är flaggan på Vimarskolan på "halv stång".

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-09-27 10:34

Klockan 08:15 på fredagen startade skoldagen på Vimarskolan i Vimmerby. Precis som den brukar.

Men det är förstås ingen vanlig fredag för lärarna och eleverna på skolan. Nästan allt fokus ligger på torsdagens händelse – där en elev drabbades av ett akut sjukdomsfall på skolgården och avled.

– Det är en oerhört tragisk händelse som påverkar oss alla. Vi känner en stor sorg för den drabbade familjen, sa skolchefen Ola Karlsson kort efter att kommunen informerat om dödsfallet.

undefined

När Vimmerby Tidning pratar med Ola Karlsson på fredagen berättar han att den avlidna eleven kommer hedras på olika sätt.

– Idag är flaggan på halv stång och det kommer sättas upp en minneshörna på Vimarskolan där det tänds ljus. Det kommer finnas en vuxen på plats vid minneshörnan som kan prata med barnen och svara på frågor. Det kan bli aktuellt med fler saker, men då behöver vi prata med de anhöriga och där är vi inte än. De måste få vara i fred med sin sorg.

Hur ser skoldagen på Vimarskolan ut idag?

– Det kommer vara lektioner som vanligt. Men det första man gör i alla klasser är att prata om det som hänt. Det blir på olika sätt, beroende på hur nära berörd man är. I den klassen där det hände, eller i parallellklasserna, kan eleverna behöva prata mer. Det kommer förmodligen pratas om annat än matematik på mattelektionerna, om man säger så. Det är viktigt att vi ger utrymme för det.

Sätts det in extrapersonal med anledning av det som hänt?

– Nej, egentligen inte. Vimarskolan är väl försedd med kompetent personal och vi vill att barnen ska möta vuxna som de känner till och är trygga med. Vi försöker att inte ha främmande personer där. Det är ordinarie personal, plus skolsköterska och kurator som kommer gå runt och prata. Skolpsykologen kommer också vara på plats under dagen, säger Ola Karlsson.

Vimmerby kyrka är öppen för ljuständning, samtal och bön under hela fredagen. Präst och diakonipersonal finns på plats, meddelar Vimmerby Pastorat.

undefined
Många har besökt kyrkan för att tända ett ljus.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!