Många sportlovsaktiviteter i Vimmerby kommun

Sportlovet är här och det anordnas en mängd aktiviteter för barn och ungdomar i Vimmerby kommun. Vi har gjort en stor sammanställning av hur veckan ser ut.

På onsdag har Fabriken i Vimmerby utedag i Dackestupet i Virserum.

På onsdag har Fabriken i Vimmerby utedag i Dackestupet i Virserum.

Foto: Olof Carlson

Vimmerby2024-02-19 06:00

Den 19 till 25 februari är det sportlov i Vimmerby kommun. För skollediga barn och ungdomar finns det en rad aktiviteter att prova på. Allt från bad-disko och bordtennis till workshops i skrivande, slöjd, teater och dans. Det framgår av Vimmerby kommuns sportlovsprogram och vi har pratat med Fabrikens fritidsledare som berättar att man där smygstartade lovet redan på fredagen.

– Vi har inte så mycket utstakat, det är en öppen verksamhet. Men vi smygstartade med Jailbreak, ett portabelt Escape Room. Det var ett skattkisteäventyr där vi delade in ungdomarna i fem lag som fick lösa ett mysterium, berättar Camilla Karlsson, en av fyra fritidsledare på Fabriken.

På onsdag blir det utedag i Dackestupet med skidor och snowboard. På fredagseftermiddagen fanns det fortfarande fyra platser kvar.

– Vi valde Dackestupet för att det är nära och en lagom dagsaktivitet, säger Camilla Karlsson.

Övriga dagar i veckan blir det fria aktiviteter.

Hur många får det plats i Fabriken?

– Lokalen kan ta emot 150 personer, berättar Camilla Karlsson.

Lista: Aktiviteter i Vimmerby under sportlovet

MÅNDAG

Lär dig teckna dinosaurier på Vimmerby bibliotek. Ola Lindblom från Vena är illustratör till böckerna Jagad av en T-rex och Dinosauriernas alfabet, skrivna av Pappa Kapsyl. Han kommer berätta om illustratörslivet och alla får prova att rita dinosaurier. Eventet är för barn 6–9 år och anmälan krävs.

Kulturkompott på Kulturskolan. Elever med funktionsvariation bjuds in att testa slöjd, dans och teater. Är för alla åldrar. Anmälan krävs. 

Öppen Kulturverkstad med Kulturskolan. Barn födda 2011-2016 är välkomna att komma till röda- och gula tvättstugan på Bullerbygatan i Vimmerby. Här kommer man kunna prova på slöjd, teater, och dans. Ingen anmälan. 

Fotbollsaktiviteter med Vimmerby IF i bollhallen. För barn på låg-, mellan- och högstadiet vid olika pass. Ingen anmälan. 

TISDAG

Olika workshops på Kulturskolan inom slöjd, teater, dans, och scenteknik. För barn födda 2011-2016, men olika åldersgräns tillämpas på olika workshops. Anmälan krävs. 

ONSDAG 

Bad-Disco i Gullringens simhall. Bad med diskjockey och diskobelysning för simkunniga i alla åldrar. 

Skrivarworkshop på Vimmerby bibliotek. Tess Rikardsson lär ut tips och knep för att börja skriva berättelser eller göra dem mer spännande. För barn 9 till 13 år. Anmälan krävs. 

Familjefys med Friskis&Svettis. Cirkelpass i Astrid Lindgren-skolans idrottshall för barn 6-12 år tillsammans med vuxna. Ingen anmälan.

Bordtennis med Gullringens GoIF i Gullringens gymnastiksal. För barn och ungdomar 7 till 13 år. Ingen anmälan krävs. 

Fotbollsaktiviteter med Vimmerby IF i bollhallen. För barn på låg-, mellan- och högstadiet vid olika pass. Ingen anmälan. 

TORSDAG

Innebandyläger med Vimmerby innebandyklubb i AL-skolans idrottshall. För barn och ungdomar födda 2011 till 2013. Anmälan krävs. 

FREDAG

Inget rapporterat.

LÖRDAG

Loppis med Svenska kyrkan i församlingshemmet i Vimmerby. För alla åldrar.

SÖNDAG

Familjejympa med Friskis&Svettis. Träning för stora och små med fokus på kul i Astrid Lindgren-skolans idrottshall. För barn 2 till 6 år tillsammans med vuxna. Ingen anmälan krävs.


• Vimmerby Tidning har bland annat tagit del av Vimmerby kommuns sportlovsprogram som är insamlat och sammanställt av Allaktivitetshuset Fabriken.
 

Vimmerby IF ordnar fotbollsaktiviteter i bollhallen under två dagar på sportlovet.
Vimmerby IF ordnar fotbollsaktiviteter i bollhallen under två dagar på sportlovet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!