Har inte kostat något - än

Är det verkligen ett "vackrare Vimmerby" kommuninvånarna behöver när kommunens verksamheter måste spara storpengar? Reaktionerna har inte låtit vänta på sig, men kommunalrådet Micael Glennfalk, M, försvarar idén. - Ambitionen tror jag det finns politisk enighet kring. Men det är lite tidigt att kritisera något vi inte ens anslagit pengar till än.

Vimmerby2011-12-01 07:33

Torgförandet av planerna på ett vackrare Vimmerby har stött på patrull från allmänheten. Hur kan det komma sig att kommunen å ena sidan brottas med svåra ekonomiska problem och å andra sidan vill lägga pengar på grönområden, rondeller och papperskorgar?

Tillyxat belopp
Men kommunalrådet Micael Glennfalk, M, tycker att det är lite för tidigt att rasa över felprioriteringar.
- För det första är det bara tillyxat att påstå att det skulle kosta en miljon att ta fram en plan - jag tror nog att det ska gå att rita upp hela Vimmerby för ett konsultarvode på en halv miljon, utslaget på ett par år. För det andra har vi ännu inte anslagit några pengar till det här, det ryms inte i den här budgetperioden. Det vi gör är att vi går ut och berättar att vi vill få in offerter från landskapsarkitekter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om