Har inte sett röken av krisen

På ett år har Nya Gjuteribolaget vuxit till elva anställda på efterbearbetningen i Vimmerby. Företaget flyttar i dagarna in i nya lokaler - som samtidigt säljs till kommunens blivande fastighetsbolag för att Nya Gjuteribolaget ska kunna fortsätta expandera ytterligare i framtiden.

Här har Nya Gjuteribolaget nyligen flyttat in med sina elva anställda. Samtidigt köper kommunen industrifastigheten för att underlätta för Gjuteribolaget att expandera när det finns en passande industrimark.

Här har Nya Gjuteribolaget nyligen flyttat in med sina elva anställda. Samtidigt köper kommunen industrifastigheten för att underlätta för Gjuteribolaget att expandera när det finns en passande industrimark.

Foto:

Vimmerby2008-12-12 07:29


- De här lokalerna är bra för oss i dag, men så snart vi behöver expandera kan vi inte komma någon vart här, därför vill vi inte sitta fast, säger Bo Wiger, som driver Nya Gjuteribolaget som har verksamhet i både Bredaryd och Vimmerby.
Den senare delen startades för ungefär ett år sedan och har idag elva anställda.
- I Vimmerby sysslar vi med efterbearbetning av gjutdetaljer, säger han.
Företaget har först varit i hyrda lokaler på södra Industriområdet, nu har man tagit över de lokaler som Wheels 4 U lämnat.
- Vi har en längre tid haft avsikten att expandera i Vimmerby, men det är svårt att hitta bra och lämplig industrimark, och vi har inte lyckats hitta någon bra mark för vår verksamhet ännu, säger han.
Under tiden passar de nya lokalerna bra.

Expansion i Vimmerby
- De räcker till nu, men så snart vi hittar bra mark vill vi bygga nytt och expandera, och då är ambitionen att i varje fall på sikt även flytta över större delen av verksamheten från Bredaryd till Vimmerby, säger Bo Wiger.
I Bredaryd har företaget 25 anställda i dag och lokaler på cirka 7 000 kvadratmeter, men som inte är anpassade för fortsatt expansion.
- De ambitioner vi har är att vår expansion ska ske i Vimmerby. Det är svårt att rekrytera rätt personal i Bredaryd, i Vimmerbyregionen finns helt andra förutsättningar för det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om