Här kan du åka skridskor och skidor i kommunen

Härliga nyheter för de som gillar att ha det glatt – flera skridskobanor och skidspår i kommunen står redo och fler är på gång. Dock är väderprognosen framåt ett orosmoln.

Tobo är en av platserna i kommunen där man nu kan åka skidor.

Tobo är en av platserna i kommunen där man nu kan åka skidor.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2022-12-15 06:00

I både tätorten och i flera av de mindre orterna har nu isytor spolats upp av framförallt föreningar och privatpersoner. Mirja Holgersson, fritidssamordnare i Vimmerby kommun, har samlat ihop information om var man kan åka skridskor.

– Vi har isar på ganska många ställen nu. I tätorten så är det uppspolat i Hultet, Kohagen och Vimarparken av fantastiska privatpersoner, säger hon.

Utöver det finns det också färdiga isar att åka skridskor på i Tuna och Södra Vi.

– Det är några andra som är på gång också, bland annat i Storebro och Gullringen, men det beror också på hur väderprognosen faller ut. Nu pratas det om plusgrader och det är ingen tjäle i marken, vilket ställer till det, men det svänger också fort, säger Mirja Holgersson.

undefined
Så här såg isbanan vid Kohagen ut förra vintern.

Skidspår finns än så länge inte i tätorten men den som vill åka kan göra det runt fotbollsplanen i Södra Vi, på Tobo och vid elljusspåret i Storebro.

– Det har inte snöat tillräckligt mycket på många ställen, det behövs mer, och det är också svårt att packa snön och få till det när det är för kallt, säger Mirja Holgersson.

undefined
"Just skridskor är en sådan sak som man kanske inte köper själv när barnen växer i första taget och därför passar perfekt att kunna låna", säger Mirja Holgersson om kommunens sport- och fritidsbibliotek

Kommunens sport- och fritidsbibliotek, där man kan låna utrustning, har haft bra ruljangs sedan vintern slog till.

– Just skridskor är en sådan sak som man kanske inte köper själv när barnen växer i första taget och därför passar perfekt att kunna låna. Vi ska föröka marknadsföra biblioteket mer framåt jullovet, om vädret håller i sig, säger Mirja Holgersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!