Stadshotellet inviger sitt nya spa

På torsdagen slog Stadshotellet upp portarna för sitt nya spa. Vi pratade med spachef Eva Folkesson om förväntningarna.

Spachef Eva Folkesson ser fram emot att inviga spat på torsdagen.

Spachef Eva Folkesson ser fram emot att inviga spat på torsdagen.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2023-10-19 05:30

– Det har gått jättebra! Sen stöter vi på lite tekniska problem som kanske hör till. Det är lite strul med kassaapparaterna men annars så tycker jag att det rullar på bra. Vi ligger i fas!

På Stadshotellet är man förväntansfulla inför satsningen. Redan nu har det ramlat in spännande namn på bokningslistan.

– Det har kommit förfrågningar från väldigt kända influencers, bland annat. Det är spännande för hela hotellet, säger Eva Folkesson.

Samtidigt har man valt att mjukstarta den nya verksamheten.

– Vi har ett gäng som kommer på öppningskvällen, och sedan kör det på lite varje dag. I dagsläget är jag väldigt glad över att vi inte har marknadsfört oss så hårt.
 

undefined
Invigningsdatumet för spat har flyttats fram som en följd av den fördröjda renoveringen.


Med tanke på att invigningsdatumet har flyttats fram vid flera tillfällen är den svala marknadsföringen ett medvetet beslut från Stadshotellet.

– Det är ett helt nytt koncept och ett helt nytt sätt att arbeta. Det blir ju nya rutiner för alla avdelningar. Köket, restaurangen och receptionen får nya uppgifter i och med spaanläggingen. Därför tycker vi att det känns skönt att vi hinner stanna upp och reflektera allt eftersom.

Det är både större och mindre sällskap som bokat in sig på spat de första dagarna, en variation som man välkomnar.

– Det startar lite lugnt nu, men det ökar på rätt rejält i november. Vi har några datum som är helt fullbokade till och med. Vi är glada att vi får jobba in oss lite och nöjda över hur bokningsläget ser ut, det har bokat på mer än vad jag trott faktiskt, säger Eva Folkesson.

undefined
I bokningsloggen finns det både större och mindre sällskap. Redan nu har man fått förfrågningar från kända namn.


Intresset har även varit stort från företag.

– Man vill kanske boka sina konferenser så att man ska få behålla sina medarbetare på plats. Bokar man i en storstad kanske man sprider ut sig i stan efteråt. Här blir det mer att man har spat som mål, och träffas nere i spat efter konferensen. Så det har varit attraktivt för företag känns det som.

Tidigare har Stadshotellet berättat att man haft en budget på 10-15 miljoner kronor. Utan att avslöja den exakta kostnaden har man sagt att satsningen blivit dyrare än planerat.
 

undefined
De mest populära tiderna ligger på kvällen, men några dagar i november är helt fullbokade.


Nu ser Eva Folkesson fram emot att få arbeta in sig i de nya rutinerna och börja ta emot fler spagäster.

– Jag tror att folk inte förstått när vi öppnar, många ringer och undrar. Jag tänker att när vi har kommit in i snurret och folk ser att det börjar läggas ut på instagram så ser de att vi finns på plats.
 

undefined
Under torsdagen invigs Stadshotellets nya spa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!