Här planeras det för jättefest

Sommarens stora rallyfest i Vimmerby, Midnattssolsrallyt, växer som evenemang. Nu är det klart att det kommer slås upp ett festtält i staden under de dagar som rallyt pågår. – Vi kan lätt ta emot ett antal tusen personer varje dag, säger arrangören.

Tillsamans med Kalles Lek & Lattjo och MX World Collection kommer ägarna av Midnattssolsrallyt, Kungliga  Automobilklubben, arrangera festtält under de dagar som rallyt pågår.

Tillsamans med Kalles Lek & Lattjo och MX World Collection kommer ägarna av Midnattssolsrallyt, Kungliga Automobilklubben, arrangera festtält under de dagar som rallyt pågår.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2016-05-05 15:19

I månadsskiftet juni-juli körs som bekant det klassiska Midnattssolsrallyt i och kring Vimmerby. Men det är inte bara i rallyskogarna det blir fest. Nu är det också klart att det blir en tre dagar lång fest i staden – för Vimmerbyborna och för de tiotusentals besökarna.

På området mellan Kalles Lek & Lattjo och MX World Collection kommer ett stort festtält slås upp. Initiativtagare är, förutom de båda företagen, också Midnattssolsrallyt ägare Kungliga Automobilklubben (KAK).
Jonas Lange är en känd nöjesprofil och arrangör. Under närmare 20 års tid har han drivit events, fester och nattklubbar på olika ställen i landet. Han är även engagerad som affärsutvecklare på Kungliga Automobilklubben.
– Jag har varit och träffat både Maria och Magnus (paret Frodig, ägare av Kalles Lek & Lattjo samt MX World) och tillsammans har vi utvecklat idén, berättar Jonas Lange.
– Det kommer finnas sittplats för 500 personer under tak, ett antal hundra ytterligare utanför samt plats för många stående därutöver.

Med det kontaktnät Jonas Lange har kan vi nog räkna med spektakulära upplevelser – åtminstone med Vimmerby-mått mätt.
– Det har varit snabba puckar och myndigheterna har varit fantastiska. Nu har vi byggt en grund och ska börja fylla den med innehåll. Men det är oerhört kul grejor på gång, avslöjar han.
På lördagskvällen kommer förarnas bankett hållas i tältet, i övrigt är det öppet för allmänheten.
– Vi ska skapa festivalstämning mitt i rallyts nav, avslutar Lange.

Mer information om Kungliga Automobilklubben och Midnattssolsrallyt hittar du här:
http://kak.se/
http://www.midnattssolsrallyt.com

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om