Här satsar företaget på att bygga bostäder

Företaget Vimmerby Mässhallar har just färdigställt bostadsrätter och redan nu är siktet inställt på nästa projekt som även denna gång blir bostadsbyggande.

I bostadsrätterna har man satsat på hållbarhet och har bland annat satt solceller på taken. Här Cecilia Bergman Gustafsson i köket på en av lägenheterna.

I bostadsrätterna har man satsat på hållbarhet och har bland annat satt solceller på taken. Här Cecilia Bergman Gustafsson i köket på en av lägenheterna.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2021-03-05 16:32

– Vi ska bygga 22 lägenheter, varav åtta är lägenheter och 14 är radhuslägenheter, berättar Håkan Carlsson VD för Vimmerby Mässhallar. 

Platsen blir i kvarteret Lansen, eller området Vitsippan som det också kallas då det legat en förskola med det namnet där tidigare. Planen är att komma igång med bygget under våren. 

– Jag ville ha det här färdigt först, säger Håkan Carlsson och syftar på de fyra sammanbyggda husen som ligger vid vattentornet i Vimmerby. 

De fyra sammanbyggda husen innehåller totalt åtta bostadsrätter och snart är de redo att gå ut till försäljning. Vimmerby Mässhallar har skött hela bygget själva, från första spadtaget till färdigställandet. Investeringen ligger på ungefär 19 miljoner kronor enligt Håkan Carlsson. Byggstarten började 2018, men det har fått ta sin tid att färdigställas. 

– Vi har varit till och från på bygget i och med att vi har så många andra byggprojekt i bland annat Västervik, Tranås och Oskarshamn. 

Cecilia Bergman Gustafsson, Vimmerby Mässhallar, menar att det finns en efterfrågan på bostadsrätter.

– Folk vill flytta till mindre men man vill äga sitt hem. Men det finns inte mycket boenden för de som vill lämna sina hus  idag tyvärr, det är många som vill sälja men de vet inte var de ska flytta någonstans.

Att nästa projekt blir hyresrätter beror på att de också ser en efterfrågan på hyresrätter i Vimmerby. 

–Framförallt på såna som finns på markplan och har egen ingång, altan eller balkong. Det kanske kan locka en äldre generation och en del tycker också det är smidigt att bo i hyresrätt - om något går sönder behöver man inte tänka på det, säger Bergman Gustafsson. 

Ser ni några utmaningar med nya projektet?

– Nej, det gör vi inte. Det får gå i sin takt, vi jobbar ju som sagt med andra projekt också, så det kommer att bli sjok för sjok, allt kommer inte att göras på en gång, säger hon.

Att köra på med nytt byggprojekt trots pandemin ser de inte som något större problem.

– Det har inte vi märkt av någonting, folk måste ju ändå leva och bo, säger Bergman Gustafsson och fortsätter:

– Det är jag som hyr ut alla objekten som Håkan har och jag har sett lite småtendenser; den yngre generationen har varit lite avvaktande – de som kanske har sina första jobb och ska flytta hemifrån. Men annars har det inte varit något annorlunda det här året.

Karta över det tänkta bygget. Hyresrätterna är de rödmarkerade på kartan.
Karta över det tänkta bygget. Hyresrätterna är de rödmarkerade på kartan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!