Lågpriskedja storsatsar på godis i Vimmerby

Vimmerby Tidning kan avslöja att en av Sveriges största kedjor för godis, snacks och dryck slår upp portarna i Vimmerby under våren och genom det skapas också flera nya arbetstillfällen.

Go Banana slår upp portarna i gamla Nilssons Bilhall. Vimmerbysonen Tommy Svensson återvänder därmed till hembygden efter flera år i både Linköping och utomlands.

Go Banana slår upp portarna i gamla Nilssons Bilhall. Vimmerbysonen Tommy Svensson återvänder därmed till hembygden efter flera år i både Linköping och utomlands.

Foto: Johanna Rotebäck

Vimmerby2022-02-17 16:50

Det är lågpriskedjan Go Banana som ska etablera sig i Vimmerby. Tanken är att det ska vara premiär redan i april.

– Det har gått fort. Det är två månader sedan första kontakten togs och idag (torsdag) signades kontraktet. Planen är att öppna till påsk, säger Vimmerbybördige Tommy Svensson som ansvarar för etableringen av Go Banana.

Tommy Svensson har en gedigen erfarenhetsbakgrund från många år utomlands och på storföretag som Toyota, Walt Disney och Sony Music. Han är född och uppvuxen i Vimmerby.

– Cirkeln är sluten, jag är tillbaka på mammas gata efter flera år utomlands. Det trodde jag väl aldrig men det känns bra.

Att hitta rätt lokal har varit avgörande för etableringen av Go Banana och under torsdagen skrevs alltså kontrakt. 

– Vi ska vara i gamla Nilssons bilhall. Det finns ett bra flöde här med närheten till ALV och rondellen bredvid. Vi kommer erbjuda 400 kvadratmeter med glädje, godis, snacks och dryck.

Nu ska lokalen byggas om och personal ska anställas. Viktigaste byggstenen blir butikschefen.

– Nu är fokus på att hitta rätt person till rollen som butikschef men sedan tror vi att det kommer behövas rätt så mycket folk. Särskilt under sommaren. Vi kommer också satsa på generösa öppettider inledningsvis, så får responsen avgöra om vi kan fortsätta med dem eller inte.

undefined
Tommy Svensson ansvarar för att etablera Go Banana.

Go Banana har sitt centrallager i Mullsjö och finns idag på 15 platser i Sverige. Nu väljer man att satsa på Vimmerby och framöver vill företaget växa ytterligare.

– Målsättningen är att minst dubbla inom några år. De butiker som finns idag drivs av egna handlare men tanken nu och framåt är att det ska bli i egen regi.

Vimmerby har redan en godisbutik – hur ser ni på konkurrensen?

– Konkurrens är alltid konkurrens men vi har ett koncept med välkända varumärken till väldigt bra priser. Ofta kan man samsas.

Med flera nya aktörer på ingång i området och med en förhoppning om draghjälp från närliggande ALV under sommarmånaderna ser man positivt på möjligheterna i Vimmerby. Men en butik som Go Banana står sig också själv, menar Tommy Svensson.

– Det blir lite destination över våra butiker. Man åker hit och köper mycket. Vi säljer också mycket till föreningar, evenemang och fester. Det ska bli jätteroligt att se vad det kan bli.

Go Banana satsar på godis, snacks, dryck och tuggummin.
Go Banana satsar på godis, snacks, dryck och tuggummin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!