Här öppnar snart en ny pizzeria

Hamburgerrestaurangen i Vimmerby får sällskap. Om ett par veckor öppnar nämligen en pizzeria under samma tak.

Kusinerna Tewand Asaad och Hozan Mallahji driver snart två olika restauranger i samma hus.

Kusinerna Tewand Asaad och Hozan Mallahji driver snart två olika restauranger i samma hus.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2023-03-13 15:15

Den 1 april slås portarna upp till en helt ny pizzeria i Vimmerby, Canadian Pizza. Bakom satsningen står Hozan Mallahji, som har många års erfarenhet från restaurangbranschen. Att han nu öppnar en egen verksamhet i Sibyllahuset har sin förklaring. 

– Min kusin Tewand Asaad driver Sibylla här i huset men hyran är ganska hög och det finns plats i fastigheten så här är ett sätt för oss att expandera och skapa mer jobb till vår personal, säger Hozan Mallahji. 

Den nya pizzerian inryms alltså i fastigheten på Västra Tullportsgatan, där Sibylla redan finns. Inför satsningen har tidigare kontor- och förrådsutrymmen byggts om för ändamålet. En egen ingång till pizzerian kommer att finnas från utsidan. 

– Det blir två separata restauranger med varsitt kök. Det kommer dock vara öppet emellan och restaurangerna har gemensamma sittplatser, säger Hozan Mallahji.

Idag arbetar fem personer i Sibyllarestaurangen året runt. När pizzerian startar behöver ytterligare två personer anställas. 

Det finns redan gott om pizzerior i Vimmerby men Hozan Mallahji hoppas ändå att satsningen ska slå väl ut.

– Våra pizzor bakas i varmluftsugn, de är lite tjockare och mer krispiga än "vanliga" pizzor. Vi använder råvaror av hög kvalitet men kan ändå erbjuda ett bra pris, så jag hoppas det ska slå väl ut i Vimmerby, framför allt bland ungdomar som vi vet har efterfrågat den här typen av pizza. Jag hoppas också att det här kommer gå riktigt bra på sommaren. 

I pizzavärmaren kommer gästerna kunna se färdiga pizzor snurra runt.
I pizzavärmaren kommer gästerna kunna se färdiga pizzor snurra runt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!