Då släpps tomterna i Nybble: "Det är verkligen på gång"

I slutet av februari skrev Vimmerby Tidning att det inom kort skulle inledas försäljning av ett 25-tal villatomter i Nybble. I en intervju med mark- och exploateringsingenjör Sandra Lövsjö kan vi nu berätta både det faktiska antalet tomter samt tidsplanen för försäljningsstarten och hur prisbilden ser ut.

Intresset för Nybble har redan varit stort. "Det har varit tryck på det varje gång det varit med i ett protokoll eller nämnts i media. Då är det alltid en 10-15 stycken som ringer och ställer frågor", säger kommunens  mark- och exploateringsingenjör Sandra Lövsjö.

Intresset för Nybble har redan varit stort. "Det har varit tryck på det varje gång det varit med i ett protokoll eller nämnts i media. Då är det alltid en 10-15 stycken som ringer och ställer frågor", säger kommunens mark- och exploateringsingenjör Sandra Lövsjö.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-03-21 06:00

Många vill fortsatt bygga hus i Vimmerby och intresset för nya området Nybble har varit stort. Just nu är arbetet där inne i slutskedet av kostnadskalkylen.

– När man kommit dit då vet man att det inte är långt borta. Nybble är verkligen på gång på riktigt nu, säger Sandra Lövsjö som är mark- och exploateringsingenjör på kommunen.

undefined
"Det är verkligen jättepositivt med ett sånt intresse" säger Sandra Lövsjö, mark- och exploateringsingenjör på kommunen.

Ännu saknas ett specifikt datum för starten av försäljningen men närmare har det aldrig varit.

– Målsättningen som alla jobbar mot är våren 2022 och våren sträcker sig maj ut. Ska jag vara jätterealistisk så pratar vi om slutet av våren.

Avstyckningen vann laga kraft innan jul och därmed står det också klart hur många villatomter det blir utöver de två som kommunen behåller för kommande förskola och omsorgsboende.

– Det blir 19 villatomter som kommer ha ett fast pris.

Vad kommer tomterna kosta?

– Det är svårt att säga ett pris innan kostnadskalkylen är klar. Inga Västervikspriser men något dyrare än Nosshult är vad jag tror. Det har varit dyrare kostnader kopplat till exploateringen, Nybble blir lite mer central och vi ser att markvärdena stiger hela tiden.

undefined
Det blir 19 villatomter som kommer ha ett fast pris men exakt vad de kommer att kosta är enligt Sanda Lövsjö svårt att säga. " Inga Västervikspriser men något dyrare än Nosshult är vad jag tror", säger hon.

När tomterna i Nosshult släpptes var trycket så stort att det rörde sig om sekunder mellan anmälningarna. Lövsjö berättar att intresset för kommande tomterna i Nybble också har varit stort och med många nyfikna.

– Det har varit tryck på det varje gång det varit med i ett protokoll eller nämnts i media. Då är det alltid en 10-15 stycken som ringer och ställer frågor.

En stor skillnad med tomterna i Nybble mot de i Nosshult är att planen nu är att använda sig utav en lokal mäklare istället för kommunens tomtkö.

– Den tjänsteskrivelsen går ut för politiskt beslut den 29 mars och det är först efter det som vi vet att det blir så. Men blir det så kommer en mäklare lista tomterna och sköta kontakten mellan kommunen och köpare och det kommer vara först till kvarn som gäller.

undefined
Det finns fortfarande inget specifikt datum för starten av försäljningen. "Ska jag vara jätterealistisk så pratar vi om slutet av våren", säger Sandra Lövsjö.

Fortfarande finns det några tomter kvar i Nosshult och det tror Lövsjö beror på att Nybble just nu lockar mer.

– En del av dem som hör av sig har sparat sig till Nybble. Istället för att värka fram en känsla för Nosshult känner många att det är värt att vänta på Nybble, säger Lövsjö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!