Här skapas det dans

I kväll har gymnasiets dansprofil koreografiafton - en möjlighet att se elevernas egna dansskapelser. Samtidigt blir det något av en sista bedömning inför Vimmerbyelevernas tävlande i "Skapa dans" i Kalmar nästa helg.- Ett bra sätt att slå två flugor i en smäll, säger danspedagogen Jennie Leander Lilja.

Vimmerby2013-10-02 06:20


Eleverna på Vimmerby gymnasiums dansprofil filar in i det sista på stegen inför kvällens koreografiafton i Kulturskolans teaterlokal.
- I kursplanen ingår det att skapa dans, för alla elever i år 1-3, så det är ju roligt för dem att få visa upp vad de gjort, säger danspedagogen Jennie Leander Lilja.
Snart väntar också tävlandet i Skapa dans - ungdomskoreografitävling, som Dans i Sydost anordnar tillsammans med Byteatern i Kalmar Vimmerby gymnasium har deltagit de senaste tre åren och har flera gånger hamnat på prispallen.
- Vi har åtta bidrag anmälda till tävlingen, allt från större grupper till duetter och en solist. Så samtidigt som eleverna får visa sitt dansskapande blir det också en liten bedömning inför "Skapa dans", säger Jennie Leander Lilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om