"Här skulle barnen sovit"

På lördagsnatten kraschade en ung man sin bil rakt in i deras hus. Att ingen var hemma var rena turen. - Bilen träffade den vägg som barnens sängar står mot. Det är det enda som far genom huvudet, säger Patrik Johansson.

En trasig barnsäng mot en bågnad vägg ger en bild av det som kunde ha gått så mycket värre än omfattande materiella skador.

En trasig barnsäng mot en bågnad vägg ger en bild av det som kunde ha gått så mycket värre än omfattande materiella skador.

Foto:

Vimmerby2011-10-18 06:16

Att det måste ha varit en rejäl smäll när föraren körde rakt in i huset där Annelie Johansson bor med sina tre barn framgår med all önskvärd tydlighet. Djupa bromsspår i gräsmattan. Högar av tegel ligger på marken och väggen är intryckt.
- Fast det är jobbigare att se det från insidan, säger Patrik Johansson, och visar de två sovrummen som används av barnen, 4, 7 och 8 år gamla.
Här skulle de ha sovit. Fönstren har krossats och det ligger glassplitter över hela golvet. Väggen har bågnat och en tvärgående vägg har förskjutits så att dörren vikt sig.
Barnen var hos pappa i Gullringen, vilket bestämdes hastigt.
- Det är ren slump och en otrolig tur att det inte blev så att barnen låg här, som de brukar göra.
- Att huset fått omfattande skador och att stora delar måste rivas förstår vi. Men huset spelar ingen roll. Ingen av oss vill bo här mera - det man inte kan släppa är alla tankar "om".
Det här är inte första gången man får påhälsning i huset som ligger vid den starkt trafikerade gatan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om