Här stoppades bilen på grusvägen

En anläggningslaser stals när byggjobbarna bara var borta i 20 minuter. Nu åtalas två män för stölden. Men de nekar trots att laserinstrumentet hittades i deras bil bara sex timmar efter stölden.

Den stulna anläggningslasern hittades i de båda männens bil. Men de nekar till stölden och hävdar att de hittat lasern i diket.

Den stulna anläggningslasern hittades i de båda männens bil. Men de nekar till stölden och hävdar att de hittat lasern i diket.

Foto: Polisen

Vimmerby2018-09-28 12:27

Männen kunde gripas tack vare byggherrens uppmärksamhet och ingripande. När han var på väg hem samma dag som byggfirman som bygger hemma på hans gård blivit bestulen på en laser fick han se en bil som gjorde honom misstänksam.

Bilen försvann, men tillsammans med en vän hittade han bilen på en mindre grusväg bara ett par hundra meter från brottsplatsen. De kallade på polis och i bilen hittades det stulna laserinstrumentet. Det hände drygt sex timmar efter stölden.

De båda männen i bilen säger att de inte har något med stölden att göra. De säger att de hittade instrumentet i diket och snabbt lagt in det i bagaget på bilen.

De lämnar dock olika uppgifter i förhören om vad de gjorde på den lilla grusvägen utanför Vimmerby. En av dem säger att de körde in där för att kissa, den andre uppger att de skulle plocka svamp.

Båda greps av polisen och anhölls av åklagare. De häktades några dagar senare och nu åtalas de för stöld. Åklagaren yrkar även att de ska utvisas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!