Här tillverkas 5 000 semlor i dag

Fettisdagen är minst sagt en tradition att hålla på. I dag ska tusentals semlor tillverkas i det lokala bageriet.

Herluf Neessen med ett gäng nybakta semlor.

Herluf Neessen med ett gäng nybakta semlor.

Foto: Jenn Hultberg

Vimmerby2018-02-13 11:08

5 000 semlor räknar Vibako med att kunna sälja under Fettisdagen. Det är nämligen så många semlor som tillverkas i bageriet i Vimmerby under tisdagen.

- Vi säljer absolut flest semlor i dag förstås, men semlorna brukar gå åt bra ungefär två veckor kring fettisdagen, förklarar Herluf Neessen som driver Vibako i Vimmerby.

Så, vad är det då som är grejen med just detta bakverk?

- Jag vet inte men det är bara så himla gott, konstaterar semmel-kunden Kjell Kidsten, som tidigt på tisdagsmorgonen var på plats i bageriet för att handla ett par semlor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om