Mitt smultronställe: Här trivs Idol-Amena allra bäst

Vimmerbybon Amena Alsameai blev en framgångssaga i Idol för två år sedan. Nu är sommaren här och då söker hon sig till sitt smultronställe i hemkommunen. Källängsparken i Vimmerby beskriver hon som sin comfort zone. "Det är väldigt fint", säger hon.

Vimmerbybon och musikartisten Amena Alsameai favoritplats i Vimmerby kommun är Källängsparken.

Vimmerbybon och musikartisten Amena Alsameai favoritplats i Vimmerby kommun är Källängsparken.

Foto: Samuel Josefsson

Vimmerby2023-06-24 06:00

2021 golvade Amena Alsameai Idol-juryn och tog sig långt in i tävlingen på en nionde plats. Det blev den stora skjutsen på en musikkarriär som nu två år senare pågår fortfarande och Amena skriver låtar och har många spelningar inbokade. Hennes resa beskrevs i Idol som att det var taget ur en film.

Amena flydde kriget i Jemen och kom till ett sjungande Sverige. I Vimmerby fann hon tryggheten och det finns en plats som betyder lite extra för henne. När hon fick frågan vilket hennes smultronställe var i kommunen valde Amena Källängsparken. 

– Det är nära där jag bor och jag brukar vara här med min bror. Det är en fin miljö och ett härligt ställe. Det finns många saker att göra här, säger Amena Alsameai till Vimmerby Tidning.

undefined
I parken brukar hon alltid söka sig till gungan.

Hennes favoritsysselsättning i Källängsparken är att gunga.

– Jag tycker om att gunga och det är härligt. Jag brukar komma hit när jag är ledig och promenera och träffa folk. Men gunga är det roligaste. Den här platsen har blivit min comfort zone. Det är så stort och man kan både spela tennis, titta på människor och leka här. Man kan bara gå runt bara, det brukar räcka för mig. 

– Det är väldigt fint och det ligger i mitten av staden typ. Det är nära och det är lätt att ta sig hit om man inte har bil som jag. Det brukar alltid vara mycket folk här.

undefined
Den fina miljön gör att det har blivit hennes smultronställe i Vimmerby.

Skulle du rekommendera att besöka Källängsparken?

– Ja absolut, men då kommer de ta gungan, säger Amena Alsameai med ett leende. 

Har du några stora planer för sommaren?

– Jag släppte en låt förra fredagen och till hösten kommer jag släppa hela albumet. Så i sommar blir det mycket gig så jag kommer nog fokusera mest på dem. Jag kommer uppträda tillsammans med Lifvens som jag har gjort några gånger tidigare. Annars kommer jag sommarjobba på Hotell Ronja, vilket jag är glad över. Sommaren är härlig, man badar och äter glass. 

Hur känns musiksatsningen just nu?

– Jag skriver hela tiden och jag hoppas att det kommer bli någon karriär i framtiden.

undefined
Amena fortsätter att skriva musik och berättar att hon får glada tillrop för sin musik och insats i Idol.

I dag är Amena Alsameai 22 år gammal och när hon går i Källängsparken blir hon påmind ibland och får glada tillrop för sin musik och insats i Idol för två år sedan. I sommar väntar många stunder på parkens gungor. 

– Det är det bästa.
 

Amena är idag 22 år gammal.
Amena är idag 22 år gammal.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!