Hård kritik mot kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen får hård kritik och flera anmärkningar för brister i kommunens ekonomi för 2009. Det handlar bland annat om uteblivna åtgärder mot de stora underskotten i årsredovisningen.

Hård kritik levereras från Sven-Inge Karlsson, s, Caroline Axelsson, mp och Leif Carlson, m, för  kommunstyrelsens uteblivna åtgärder och klena handlingskraft för att kommunens ska klara sin ekonomi under krisåret 2009.

Hård kritik levereras från Sven-Inge Karlsson, s, Caroline Axelsson, mp och Leif Carlson, m, för kommunstyrelsens uteblivna åtgärder och klena handlingskraft för att kommunens ska klara sin ekonomi under krisåret 2009.

Foto:

Vimmerby2010-04-21 06:10


- Det är är ingen engångföreteelse, och kommunstyrelsen har inte haft den glasklara ekonomiska styrning som behövs, säger Leif Carlson, ordförande för den parlamentariska revisions- och demokratiberedningen som ställer sig enig bakom revisorernas kritik som är särskilt stark mot just kommunstyrelsen.
- Några nämnder har stora budgetunderskott, men med tanke på deras verksamheter och lagstadgade krav , anser vi att det inte är så allvarligt, däremot riktar vi starkare kritik mot kommunstyrelsen för brister i det övergripande ansvaret, säger Leif Carlson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om