Harrys vinner första ronden

Det går att skåla in det nya året också på Harrys i Vimmerby. Krogen får fortsätta att servera skumpa och annan alkohol även efter tolvslaget. Socialnämndens beslut att stoppa serveringen gäller inte så länge ärendet är överklagat.

Vimmerby2007-12-28 07:44

Länsrättens besked i frågan om inhibition kan möjligen också ses som en viss motgång för socialnämndens linje i frågan. Rätten markerar att utgången i rättens bedömning är oviss.
Vår tidning har tidigare berättat om socialnämndens beslut att dra in serveringstillståndet för Peter&Son som driver krogen Harrys i Vimmerby. Skälet är att bolaget haft skulder till Skatteverket och Kronofogden under året. Bolaget har sedan nämndens utredning blev känd, betalt in alla skulderna och även lagt fram nio punkter som skäl för att få nämnden att ompröva sitt beslut.
Förra veckan överklagade Peter&Son nämndens beslut till Länsrätten i Kalmar. Rätten hinner dock inte pröva överklagandet före nyårshelgen. Därför har Peter&Son också begärt att socialnämndens beslut att dra in serveringstillståndet inte ska träda i kraft så länge rätten inte prövat överklagan.
Socialnämnden anser å sin sida att det inte finns något skäl att skjuta på verkställandet.
Men länsrätten ger bolaget rätt på den punkten och förordar att det överklagade beslutet inte ska gälla tills vidare.
Rätten poängterar också att det inte finns några anmärkningar mot krogens hantering av serveringen och menar att det finns skäl nog för att nämndens beslut inte ska träda i kraft vid utsatt tid.
Det innebär att Harrys har rätt att fortsätta servera alkohol - i vart fall tills länsrättens slutliga dom kommer över överklagandet mot nämndens beslut.
Hur lång tid det kan ta är i dagsläget ovisst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om