Hårt arbete bakom lyckad turnering

Den 42:a upplagan av Bullerby Cup har avgjorts och det krävs mycket jobb för att få ihop arrangemanget som varje år lockar tusentals människor.

I grillvagnen serveras bland annat en baguette med tzatziki och strimlat kött.

I grillvagnen serveras bland annat en baguette med tzatziki och strimlat kött.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2018-07-28 14:30

Cirka 650 funktionärer ställer upp ideellt för Vimmerby IF som arrangerar Bullerby Cup i samarbete med Smålands fotbollsförbund. Lokala föreningar som Södra Vi IF, Frödinge/Brantestad SK och Storebro IF har också en viktig roll då de driver förläggningar på respektive ort så att alla de drygt 160 lagen har någonstans att ta vägen. De 650 funktionärerna jobbar förutom med förläggningarna med allt från underhåll av planer, transport med bussar av spelare, kiosker och servering av mat i skolköken.

– Utan alla som ställer upp frivilligt år efter år är vi ingenting, säger Leif Carlsson.

En viktig del för arrangören på Ceosvallen är förstås att se till att det finns tillgång till mat och inte minst dryck i värmen. Vid lunchtid tog vår tidning en tur till grillvagnen där man fått tänka om lite på grund av rådande förbud mot grillning.

– Vi använder ett stekbord istället för kolgrillarna som vi brukar ha. Det är inte alls så varmt att jobba med så jag ser det gärna som en permanent lösning, säger Kjell Carlsson.

Vår tidning kan intyga att maten smakade fint, men man saknar förstås doften som sprider sig från grillen.

En annan sak som både spelare, ledare och publik var tacksamma för var det fina skick som planerna höll i år. Tack vare att Vimmerby Kommun fått tillstånd av Länsstyrelsen att bevattna Ceosvallen med kondensvatten från Arla bjöds det på gröna planer under årets turnering.

Bullerby Cup kunde genomföras på gröna fina planer på Ceosvallen i år.
Bullerby Cup kunde genomföras på gröna fina planer på Ceosvallen i år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om