Hästen Tiffany hjälpte tomten att dela ut julklappar

Under julafton fick tomten hjälp av hästen Tiffany och kusken Annelie Svensson för att leverera julklappar till förväntansfulla barn och vuxna runtom i Vimmerby.

Lilly Ekelöf klappar hästen Tiffany försiktigt, men högre än upp till bogen når hon inte.

Lilly Ekelöf klappar hästen Tiffany försiktigt, men högre än upp till bogen når hon inte.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2020-12-25 07:00

Annelie Svensson, som driver Eriksgården, la ut en förfrågan om någon skulle vilja få julklappar levererade av tomten som kom med häst och vagn. Responsen var stor och slutligen blev det bestämt att flera hushåll och ett gruppboende i Vimmerby skulle få påhälsning på julafton.

undefined
Annelie Svensson, hästen Tiffany och tomten är redo att ge sig ut för att dela ut julklappar.

Hur kom du på idén?

– Jag har hästarna och har kontakt med tomten sedan tidigare år. 2014 gjorde vi samma grej, berättar Annelie Svensson och fortsätter:

– Jag firar jul ensam och tänkte att det är bättre att köra runt i stan och glädja mina medmänniskor än att sitta själv i värmen.

undefined
Hästen Tiffany har inget emot att ta sig fram i stadsmiljö.

Hästen Tiffany är erfaren, hon har i flera år dragit vagn med folk på Astrid Lindgrens Världs höstmarknad, så att kuska runt i Vimmerby med julklappar är inga problem. 

Från tidig eftermiddag till in på kvällen, kors och tvärs över hela Vimmerby gick färden för ekipaget. När starten gick från brandstationen så var vagnen lastad med många julklappssäckar.

undefined
Julia Lundqvist lämnar av en säck fylld med julklappar till tomten för leverans.

Julia Lundqvist är en av de som tagit chansen att få julklapparna till familjen levererade av tomten och hästen Tiffany.

– Det är omständigheterna med corona och just att vi inte är så många som ses. Det är inte aktuellt att fråga någon annan att vara tomte. Så det här är en jättekul idé och jag nappade direkt. Det blir en magisk lösning, säger hon. 

Hemma finns det flera barn som väntar spänt på att tomten med hans häst och vagn ska dyka upp. 

Det är tomtens uppgift att städa bort hästskit från gatan.
Det är tomtens uppgift att städa bort hästskit från gatan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!