Hej då, politiken

I höst är det första gången på mycket, mycket länge som Britta Sternelands namn inte finns med på centerns vallista. I 35 år har hon suttit i kommunfullmäktige. Nästan lika länge har hon varit ordförande i omsorgsnämnden.

Vimmerby2006-04-11 06:10

- Jag tycker faktiskt inte politiker ska sitta för länge - men jag får väl försvara mig med att jag stått för kontinuitet...
"Är du ute?" frågar jag Britta Sterneland när jag får tag i henne på mobilen.
"Ja, jag har kommit halvvägs nu".
Det visar sig snart att "kommit halvvägs" betyder halvvägs till Vimmerby. Från Frödinge. Till fots. Hon ska hämta bilen på verkstan.
Britta Sterneland tycker om att röra på sig, och se framåt. Hon är inte mycket för att se bakåt, men nu är det tid att något summera den politiska karriären.
Tillsammans med socialdemokraten Inge Schultz är centerpartisten Britta att räkna som det tyngsta avhoppet inför höstens val. Nu gör hon sin sista mandatperiod efter 35 år i kommunpolitiken. Eller avhopp och avhopp. Att inte ställa upp för ytterligare en period är ett sedan länge fattat beslut.
- Det är dags att sluta nu. Det känns självklart när jag suttit så länge och jag tycker att jag har gjort mitt, med ålderns rätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om