"Hellre parkeringar än att det står tomt"

Efter flera år med en bilfri del på torget i Vimmerby kan bilarna komma tillbaka. I varje fall om Vimmerby Handel får igenom det förslag de lämnat till kommunen. Det gäller det så kallade "handelstorget", som står tomt sex dagar i veckan.- Hellre bilar än ingenting alls, säger Håkan Rosin, ordförande.I förslaget har också Vimmerby Handel tittat på trafiksituationen.

Vimmerby2013-09-17 06:12


De delar av året torget saknar prefixet "Sommar" funkar det så kallade handelstorget sisådär, tycker Vimmerby Handel. Och uppenbarligen också Vimmerby kommun, eftersom man gett handeln möjlighet att komma in med förslag på förändringar.

Hellre än tomt
Nu finns ett, som majoriteten i Vimmerby Handel står bakom. Förslaget lämnades till kommunen i våras och Håkan Rosin och Michael Karlsson i styrelsen tycker att de fått positiva signaler.
I förslaget utnyttjas "handelstorget" åter som parkeringsplats, alla dagar utom torsdagar samt de lördagar handeln har aktivitetslördag. Antalet p-platser skulle öka från noll till nio, plus två handikapplatser.
- Jag tror inte att någon är emot torghandel, men det har ju inte blivit så mycket av det, bortsett från torsdagarna. Nu har vi haft åtminstone fem år av försök och det verkar ju inte finnas något större intresse bland marknadsknallarna att stå där. Och hellre parkeringsplatser än att det bara står tomt, säger Håkan Rosin.
I förslaget lämnas också en yta på handelstorget som gör det möjligt för mer spontant lagda knallar att ställa sig på "handelstorget" vare sig det är onsdag eller måndag.
- Det är också viktigt att hålla på tydliga regler. Ska det vara helt bilfritt på torsdag ska det vara så. Och vi föreslår också att det bara ska vara parkering tillåten under den tid handeln har öppet, från 8 till 19. Det ska vara en handelsparkering och ingen boendeparkering, säger Michael Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om