Vi träffar Madelene Henriksson mitt i folkhavet. Det är rejält trångt i mässhallarna. 250 armbrytare och en hel del publik har klämt in sig i rummet för att följa kvaltävlingarna.
– Det har gått riktigt bra, tycker Madelene Henriksson, som kan ståta med dubbla SM-brons efter sina insatser. Ett fredagsbrons och ett lördagsbrons...
Speciellt bra är det förstås med tanke på att hon bara tränat armbrytning i tre månader.
– Det började med att jag följde med min son till träningen, säger hon, och då tyckte jag att jag kunde träna lite jag med.
Och det gjorde hon med besked. Armbrytningssporten tog ett fast grepp om henne, och hon liksom fast...
Den här SM-tävlingen i Vimmerby blev faktiskt hennes första tävling. Så det är verkligen starkt jobbat.
Hemmabrytaren Eiffie Horste, snart 14 år, lyckades också bra i tävlingen. Det blev två medaljer, ett silver och ett brons. Bronset med höger arm och silver med vänster.
– Det har gått jättebra, tycker hon, som gick obesegrad fram till finalerna, efter sammanlagt sju matcher.
Tävlingsledaren Anders Axklo berättar SM-tävlingen i Vimmerby hade 256 förhandsanmälda. Så det är inte så konstigt att det var ganska så trångt i lokalen. Speciellt som det kommit en hel del publik som ville följa uppgörelserna vid de tre borden på scenen.
Det blir ett stort antal matcher som avgörs under ett SM.
– Vi har en väldig massa klasser, säger Axklo.
– Viktklasser, men också åldersklasser, dam och Herr. Dessutom både med vänster och höger arm. Vänster på fredagen och höger på lördagen.
SM-tävlingen i armbrytning gör verkligen skäl för beteckningen Svenskt mästerskap. Deltagarna kommer från hela landet. Klubbtröjor från Skåne lika väl som från Arvidsjaur, Storuman och Luleå syntes i folkhavet.
Hemmaklubben Vimmerby armsport var väl representerad. Olle Andersson tog en silvermedalj första dagen, precis som Eiffie Horste.
Även Andreas Horste och Peter Carlsson från Vimmerby deltog i tävlingarna.
Hur mycket handlar om teknik, och hur mycket är styrka?
– Det går inte att skilja på teknik och styrka i den här sporten, säger Anders Axklo.
– Båda behövs för ratt det ska fungera. Jag brukar jämföra med motorsporten. Styrka är vad man åker i, tekniken är hur man kör. En snabb bil med en mindre bra förare, kommer ingen vart.