Hemmapremiär för VH i Allettan

Sandgren avstängd - men tränare Eriksson vet vad som krävs för att besegra Huddinge.

Foto:

Vimmerby2015-12-30 11:44


Dags för hemmapremiär i Allettan i kväll, men krutröken från derbyt mot Västervik i måndags vägrar lägga sig.

Vimmerby Hockeys forward Martin Sandgren har anmälts till Disciplinnämnden och är därmed avstängd i avvaktan på utredning.

- Så löjligt att jag inte ens orkar ödsla någon energi på det. Jag vet inte ens vem det är som har anmält, sa Vimmerby Hockeys tränare Daniel Eriksson till vår tidning i går.

Om man bortser från det som hände innan Allettan-premiären (förlust med 3-2) och det som nu efteråt överskuggar matchen, så är Daniel Eriksson ganska nöjd med insatsen.

- Vissa saker var bra, andra mindre bra. Sedan måste vi komma ihåg att vi ställdes mot ett väldigt bra motstånd.

På kontot "mindre bra "antar jag att spelet med puck på egen halva av planen finns?

- Så kanske det är. Men vi vill utveckla våra backar i det spelet. Visst borde vi ha kunnat stänga matchen bättre på slutet och spelat enklare när vi ledde med 2-1. Men det är något jag får ta på mig. Det är mer mitt fel än grabbarnas att vi inte lägger sarg ut och dumpar.

I kväll väntar alltså Huddinge hemma i Vimmerby ishall. Talangfabriken från de södra delarna av Stockholm
imponerade i premiären och vann med 5-2 hemma mot Visby/Roma.

- Huddinge är ett hårt arbetande lag som spelar väldigt rakt och fysiskt. De har också några spetsspelare som bryter mönstret, säger Eriksson.

Hur ska ni möta det?
- Det finns inga genvägar. Jobba med det fundamentala, ge allt i kampmomenten och hålla ihop taktiskt.

Läs mer i onsdagens papperstidning

"Det finns inga genvägar. Jobba med det fundamentala, ge allt i kampmomenten och hålla ihop taktiskt". Det är direktiven från  Vimmerbys tränare Daniel Eriksson inför kvällens hemmapremiär mot Huddinge. Foto: Viktor Allvin
"Det finns inga genvägar. Jobba med det fundamentala, ge allt i kampmomenten och hålla ihop taktiskt". Det är direktiven från Vimmerbys tränare Daniel Eriksson inför kvällens hemmapremiär mot Huddinge. Foto: Viktor Allvin
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om