Hemsida för medborgarna

Bättre sökmotor och en mera medborgaranpassad form. Det är de stora förändringarna när Vimmerby kommun nu lanserar sin nya webbplats.

Webbansvarige Magnus Karlsson och tillträdande kommunalrådet Micael Glennfalk, M, är nöjda med formen och innehållet på kommunens nya webbsida.

Webbansvarige Magnus Karlsson och tillträdande kommunalrådet Micael Glennfalk, M, är nöjda med formen och innehållet på kommunens nya webbsida.

Foto:

Vimmerby2010-12-29 05:05


- Vi kommer lägga mycket fokus på webbplatsen. Det är viktigt att den som besöker kommunens hemsida snabbt hittar vad den söker, max tre klick ska det ta att få veta var det finns förskolor, eller vad det nu är man är ute efter, säger Micael Glennfalk, M, tillträdande kommunalråd som tillsammans med kommunens webbdesigner Magnus Karlsson lanserade hemsidan på tisdagen.

Optimal struktur
Det är ett år sedan kommunstyrelsen gav uppdraget att modernisera hemsidan. Med hjälp av formgivningsföretag i Kalmar och erfarenheter från en rad andra kommuner har den mest optimala strukturen ringats in.
- Den är mera medborgaranpassad med åtta olika ämnesområden som näringsliv&arbete, barn&ungdoms, bygg, bo och miljö och så vidare istället för som tidigare uppbyggd kring den kommunala organisationen, säger Magnus Karlsson.
Inom varje ämnesområde finns sedan både kontaktuppgifter till ansvariga och länkar till mer och djupare information.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om