Hemvändare tillbaka i Vimmerby efter äventyr i Norge

Anna Rundgren och Eric Johansson är tillbaka i Vimmerby efter att ha bott 3,5 år i Norge. Där har paret de senaste åren byggt upp och etablerat en verksamhet.

Anna Rundgren är tillbaka i Vimmerby och på Hudvårdskompaniet efter ett äventyr i Norge.

Anna Rundgren är tillbaka i Vimmerby och på Hudvårdskompaniet efter ett äventyr i Norge.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-10-25 08:00

För knappt fem år sedan föddes idén som numera utvecklats till en väl fungerande verksamhet i Norge.

– Bakgrunden är att jag kom i kontakt med ett nytt märke för hudvårdsprodukter när jag jobbade på Hudvårdskompaniet i Vimmerby. Min sambo Eric hade inte varit särskilt intresserad av sådant tidigare, men tände till när han fick klart för sig hur de skiljde sig från traditionella produkter, säger Anna Rundgren.

– Det som lockade mig med just de här produkterna var ett helt nytt tankesätt där man applicerar goda bakterier på huden istället för syror. När jag fick klart för mig att det inte fanns någon agentur för de här produkterna i Norge så tog jag kontakt med ägaren till märket i Sydafrika och fick klartecken att ta uppdraget i Norge, säger Eric Johansson som bott i grannlandet i nästan åtta år tidigare och bland annat spelat ishockey.

Beslutet att lämna Vimmerby för snart fyra år sedan var dock inte helt lätt att ta.

– Vi har en dotter som var två år då och siktade främst på ett testa det här under tre år. Sedan kom sonen för 1,5 år sedan, men det har fungerat bra och numera har vi en fullt fungerande verksamhet med återförsäljare i stora delar av Norge, säger Anna Rundgren.

I slutet av juni i år gick flyttlasset tillbaka till Vimmerby igen. 

– Under de tre och ett halvt åren vi var i Norge har jag jobbat med att utbilda personal på salonger på våra produkter och Eric har byggt upp ett nätverk med återförförsäljare. I det här läget fungerar det bra för mig att sköta min del av jobbet i företag som mest består av support på distans och Eric reser tre dagar i veckan och kan även sköta mycket kundkontakter på distans, säger Anna Rundgren.

En bidragande orsak till flytten var även barnens skolgång.

– Dottern började F1:an till hösten och sonen började förskolan. Dottern var inställd på att gå i skolan i Norge, men har anpassat sig väl här. Hon pratar svenska, men växlar snabbt till norska igen om vi åker tillbaka till kompisarna där, säger Anna Rundgren.

Hur var det att bo i Norge i våras när corona kom?

– Vi fick sitta nästan nio veckor i karantän hemma och i princip undvika att träffa någon annan. En i familjen fick gå ut för att handla och sedan kunde man röra sig ganska fritt i skog och mark. Vi bodde i utkanten av Oslo inte långt från Holmenkollen så det underlättade.

Eric Johansson spenderar många timmar i bilen då han fortfarande pendlar från Vimmerby till Oslo en gång i veckan.
Eric Johansson spenderar många timmar i bilen då han fortfarande pendlar från Vimmerby till Oslo en gång i veckan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!