Hemvändarfesten på Kharma blir av trots restriktioner

Det blir hemvändarfest på Kharma i Vimmerby, trots allt. Krogägaren Christopher Novratidis är dock kritisk till att beskedet om de nya restriktionerna kom så sent.

Christopher Novratidis, nattklubbsägare på Kharma i Vimmerby, tvingades ställa om med kort varsel.

Christopher Novratidis, nattklubbsägare på Kharma i Vimmerby, tvingades ställa om med kort varsel.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2021-12-25 10:00

Från och med 23 december gäller nya restriktioner för att stoppa smittspridningen av Covid-19. Bland annat tillåts endast sittande sällskap på krogar, vilket påverkar "hemvändarkvällen" på juldagen. Nattklubben Kharma i Vimmerby beslutade dock, efter övervägande, att inte ställa in festkvällen.

– Vi valde att köra på, men problemet är att beskedet kom med så kort varsel och att de bara några dagar tidigare gått ut med att det inte skulle bli lika hårda restriktioner som ifjol. Det är bara tiden, hur länge vi får ha öppet, som är oförändrad men allt annat är samma, säger Christopher Novratidis på Kharma.

Allt var inbokat inför de kommande två veckorna som, tillsammans med juli månad, är nattklubbens bästa på hela året.

– Jag fick kasta om en del med DJ:s, plocka bort några ordningsvakter och trolla lite. Det här är inte optimalt och blir ett rejält minus för oss, säger nattklubbsägaren.

Nattklubben kan ta emot drygt 120 sittande gäster på juldagen. Man kommer att ha en DJ som spelar livemusik och tar emot låtönskningar. Baren är öppen men dansgolvet är stängt. Planen var att arrangera en stor festkväll även på nyårsafton men som det ser ut just nu kommer den att ställas in helt.

Nattklubbsägaren säger att han tar ett definitivt beslut efter julhelgen.

– Det känns som en dag när man inte vill sitta. Då ska det vara mer röj och det kan vi inte erbjuda som det ser ut nu, säger Christopher Novratidis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!