Henrik bäst på kran - igen

Henrik Liljegren från Tuna har blivit svensk mästare i krankörning - igen. För andra gången tog han hem SM-titeln på Lastbilsmässan på Elmia i Jönköping.
- Visst är det kul när man lyckas. Det är ju duktigt yrkesfolk som ställer upp och även om det inte är blodigt allvar är det en hel del prestige oss emellan.

Henrik Liljegren är en hejare på krankörning. För andra gången har han tagit hem SM-titeln i kran på Elmia i Jönköping. "En kul grej", säger han.

Henrik Liljegren är en hejare på krankörning. För andra gången har han tagit hem SM-titeln i kran på Elmia i Jönköping. "En kul grej", säger han.

Foto:

Vimmerby2014-09-10 06:39


På Lastbilsmässan på Elmia i Jönköping avgjordes SM i krankörning och allra vassast var Henrik Liljegren, Tuna. Tävlingen arrangeras vartannat är och Henrik har tidigare blivit svensk mästare 2010 och 2012 blev han tvåa.
Han har kört timmerbil och timmerkran i många år och ser på tävlandet som en rolig krydda.
- Många av de som tävlar känner man ju till sedan tidigare. Man vet vad de andra går för och eftersom det är erkänt duktiga förare känns det lite extra kul när man vinner.
I årets upplaga av Kran-SM gällde det att hämta ett knippe "pinnar" på ena sidan lastbilen, gå igenom en bana med vägkoner och på andra sidan bygga ett timmerhus inom ett begränsat område och slutligen placera en vattentunna mellan de översta två pinnarna.
- Inte särskilt avancerat, så då handlar det desto mera om att vara snabb och ha turen på min sida. Det gick vägen för mig i år, säger Henrik Liljegren, som klarade av uppgiften på tiden 1.26, 38.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om