Herman och Truls går på luffen i Småland

I ryggsäckarna har de allt de behöver. Om morgondagen vet de ingenting. Nittonåringarna Truls Svenningsson och Herman Sundqvist Lindelöf från Umeå gör allvar av sin fria luffardröm och de gör det i sitt favoritlandskap.- Småland! Vi är Astrid Lindgren-fantaster och är det någonstans man ska ge sig ut på luffen är det här.

Vimmerby2013-07-17 06:31


Det hörs när de kommer runt hörnet. Visst är det toner ur "Luffarvisan"? Dragspel, munspel och gitarr fick följa med när de nyblivna luffarna Truls Svenningsson och Herman Sundqvist Lindelöf packade lätt, men nödvändigt, inför sina livs äventyrligaste sommar.
- Vi sjunger och spelar på gatorna som alla riktiga luffare gör. Det vet vem som helst som sett "Rasmus på luffen".
Astrid-fantaster
Själva har de sett filmen om barnhemsgossen Rasmus, som följer med rutinerade Paradis-Oskar ut på luffen, oräkneligt antal gånger. Senast kvällen innan de lämnade Norrland, för att "värma upp" och komma i rätt stämning.
Astrid Lindgren-filmer ser de ofta och gärna.
- Det går inte att tröttna på Astrid Lindgren. Jag läser fortfarande hennes böcker. Vi är riktiga Astrid-fantaster, så det är klart att vi ville till Småland när vi skulle spendera vår nyvunna arbetslöshet i frihet och vildhet, säger Truls Svenningsson med ett brett leende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om