Himla fina kometer och planeter

”Det har varit jättekul!” ”Konstverken blev mycket finare än jag trodde de skulle bli!” ”Och det var mycket lättare att tälja än jag trodde!” Det bubblar glädje ur tvåorna från Frödinge skola, som är på Näs och installerar sina kometer och planeter i konstprojektet ”Vår Vintergata”, där barnen jobbat tillsammans med skulptören Karl Chilcott.

I går var det elever från Frödinge som var på plats för att göra sista slutklämmen tillsammans med Karl Chilcott. Kommunens andraklassare har medverkat i konstprojektet.

I går var det elever från Frödinge som var på plats för att göra sista slutklämmen tillsammans med Karl Chilcott. Kommunens andraklassare har medverkat i konstprojektet.

Foto:

Vimmerby2016-05-27 13:00

Att få jobba med en riktig skulptör, att tälja i trä så intensivt att det till och med värker lite i händerna, att se att det händer något magiskt när man hänger upp sitt eget konstverk tillsammans med kompisarnas i en installation – det ger en riktig kick.

– Jag tycker att det har varit jätteroligt och det blir fint, säger Astrid, som tillsammans med sina kompisar på Frödinge skola var på plats på Astrid Lindgrens Näs igår för att färdigställa sin del av det gemensamma projektet inom Skapande skola.

Kommunens barn i år 2 har jobbat med skulptören Karl Chilcott, som under två heldagar varit ute i respektive klass för att hjälpa eleverna att arbeta i trä och jobba med olika verktyg.

Projektet ”Vår Vintergata” är inspirerat av Jules Verne och hans bok Resande i tid och rum. Varje elev har fått skapa sin egen himlakropp och tillsammans utgör de barnens egen vintergata.

Karl Chilcott har arbetat med barn och ungdomar i många år.

– Gissningsvis har jag träffat 150 elever här i Vimmerby. Det har varit fantastiskt. Som skulptör är jag inne i min värld och ibland när jag håller på med ett konstverk kommer jag inte längre med min idé. När jag träffar barnen vänder de upp och ner på allt, och det är samtidigt ett elixir, man håller sig ung. Det ger mycket att jobba med barn.

Alla elever har först gjort en fantasiskiss, sedan täljt sitt eget konstverk i trä och färglagt med regnbågens alla färger och avslutat med en avbildande teckning på konstverket.

Himlakropparna kommer att placeras i en skuggigare del av trädgårdarna, där de kommer att finnas under sommaren. Barnens teckningar kommer också att finnas på Näs under sommarsäsongen.

Barnen bygger ihop sina egna små konstverk till en gemensam, större skulptur.
Barnen bygger ihop sina egna små konstverk till en gemensam, större skulptur.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om