Hittade farsan på Facebook

När Nils-Erik Johansson, 43, åkte till Neapel för några veckor sedan var det en resa utöver det vanliga. Han åkte för att träffa sin pappa - för första gången. - Jag hittade honom på Facebook. Han visste inte ens om att jag fanns.

Det var stort när far och son äntligen träffades för första gången - på 43 år. "Min biologiska pappa visste ju inte ens om att jag fanns", säger Vimmerbybon Nils-Erik Johansson, som hittade Alfredo de Vito på Facebook.

Det var stort när far och son äntligen träffades för första gången - på 43 år. "Min biologiska pappa visste ju inte ens om att jag fanns", säger Vimmerbybon Nils-Erik Johansson, som hittade Alfredo de Vito på Facebook.

Foto:

Vimmerby2010-07-13 06:30


Nils-Erik Johansson i Vimmerby hade letat efter sin pappa i mer än 20 år, när han gick in på Facebook, sökte på hans namn och fick två träffar.
- En av dem kunde jag utesluta direkt. Den andra behövde jag bara se ögonen på för att förstå att det var han. Och sättet han satt på. Jag kände det direkt.
Och när han tittade på informationsuppgifterna om Alfredo de Vito i Aversa i Italien och såg att han var född den 7 november 1940 föll sista pusselbiten på plats.
- Det kändes förstås helt otroligt. Jag hade letat efter honom så länge.
Adopterad
Nils-Erik Johansson var bara några veckor gammal när han 1966 kom till sina adoptivföräldrar i Målilla. Föräldrar som aldrig varit något annat än mamma och pappa för honom.
- De är nummer ett och jag har alltid sett dem som mina föräldrar. Men det är klart att det saknats något och att jag funderat på mina biologiska föräldrar.
Att han var adopterad fick han veta i ungefär samma veva som familjen flyttade till Mariannelund, där han växte upp.
- Jag var väl åtta år. Det fanns papper på vad min biologiska mamma hette, men så mycket mer var det inte.
När han var 20 år var han mogen att söka efter föräldrarna. Att hitta mamma visade sig vara lättare än han anat.
- Jag ringde till lokala skatt i Kalmar och sa att jag letade efter min biologiska mamma. Kvinnan jag pratade med frågade vad min mor hette och när jag sa hennes namn blev hon helt tyst. Jag fick säga namnet en gång till. Då kom det: "Det är min väninna".
Han fick veta att mamman hade bytt namn, flyttat till Göteborg och jobbade på NK.
Nils-Erik sökte upp sin mamma och de hade kontakt under ett antal år. Men sedan bröts den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om