"Hjälp i jul blev ännu större än vi trott"

Hur deras hastigt arrangerade projekt "Hjälp i jul" skulle falla ut hade de faktiskt ingen aning om. Men nu vet Kalle Sellbrink, Hanna Svensson och Ann Sellbrink att många vill hjälpa till.
- Det var helt överväldigande, med all support, alla gåvor, alla pengar, all värme. Nu finns det både pengar och saker kvar, så vi ser gärna att fler söker hjälp, säger Kalle Sellbrink.

Vimmerby2015-01-22 07:27


Det blev för svårt att blunda för utsattheten. Musikern Kalle Sellbrink fick en idé, lagom till jul. Han ville göra något för de som har det tufft, både EU-migranterna som sitter utanför butikerna och utsatta Vimmerbyfamiljer. Raskt fick han med sig sambon Hanna Svensson och systern Ann Sellbrink på projektet "Hjälp i jul".
Det blev som de tänkt sig. Och mer därtill.
- Egentligen visste vi inte vad vi hade att förvänta oss. Vi tänkte att om det kom 100 till konserten i kyrkan vore det en stor framgång. Vi hoppades få in en del pengar och saker, men hade ju ingen aning om hur det skulle gå.
Resultatet får fortfarande ögonen att lysa på trion. Det kom nästan 400 personer. Säckar och påsar med kläder och massor av saker fyllde ett stort rum från golv till tak. Somliga frågade om det var okej att betala 500 kronor i entré istället för 50 kronor. Det skänktes så mycket mat till julbordet att det till och med blev godsaker över, som kunde gå vidare till julfesten i Korskyrkan.
- Inte minst är blir man hjärteglad av all värme och gemenskap. Människor träffades och hade trevligt ihop. Några blev ett ansikte och till och med ett namn och inte bara en framsträckt mugg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om