"Hjälp i jul" - för Vimmerbys utsatta

En idé ploppade plötsligt upp i Kalle Sellbrinks huvud. Julen står för dörren och han ville göra något för de som har det tufft - både EU-migranterna som sitter utanför butikerna och utsatta Vimmerbyfamiljer. Han fick med både sambo och syster i "Hjälp i jul", där det blir musik, mat, utdelning av förnödenheter och umgänge.
- Egentligen är det väldigt enkelt. Det finns människor i Vimmerby som behöver hjälp. Då hjälper vi dom.

Vimmerby2014-12-16 08:52


Musikern Kalle Sellbrink har ofta fullt på bokningsschemat. Efter en spelning häromsistens satt han och räknade på hur många han hade kvar innan julafton. Drygt 20. Men det fanns en lucka. En ledig lördag, den 20 december.
- Det är ovanligt. Så jag såg chansen att göra något för andra. För mig är en spelning till inte någon större skillnad. Men det kan bli skillnad för andra.
Den grupp han först kom att tänka på är de EU-migranter som sitter och vädjar om pengar utanför stans butiker.
- Jag har pratat en del med dom, så gott jag kan. Jag känner en väldig empati. De har det sämre än vi kan föreställa oss.

Blöjor och kläder
Han vet också att det finns familjer i Vimmerby som har det kärvt. Och inte minst till jul blir den ekonomiska utsattheten kännbar.
Han pratade med sin sambo Hanna Svensson. Hon var direkt med på noterna och ansvarar nu för insamling av kläder och prylar inför välgörenhetskonserten "Hjälp i jul" i Vimmerby kyrka den 20 december. Kläder, tvål, filtar, blöjor, leksaker och andra grundläggande förnödenheter står högt upp på listan.
- Det är lite svårare för oss att nå ut till familjer i Vimmerby. Men vi har varit i kontakt med en medarbetare på socialförvaltningen, så vårt förslag är att man vänder sig till socialen, som sedan kontaktar oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om