Hjälpen till de utsatta fortsätter

Hur var det nu - varar julen ända fram till "påska"? Kanske. I varje fall har insamlingen till projektet "Hjälp i Jul" fortsatt att förse många behövande med kläder och annat nödvändigt.
- Eftersom vi fick in så mycket mer saker än vi någonsin vågat hoppas på finns det fortfarande väldigt mycket kvar. Därför ordnar vi loppis för att få in mer pengar till insamlingen, säger Hanna Svensson, en i gruppen.

Vimmerby2015-03-18 07:27


Kalle Sellbrink, Hanna Svensson och Ann Sellbrink visste inte hur resultatet skulle bli när de drog igång "Hjälp i Jul". Grundtanken var att en konsert med efterföljande julbord skulle öka gemenskapen i Vimmerby och samtidigt dra in pengar till en insamling till Vimmerbys behövande. Dessutom fick folk skänka kläder, husgeråd, hygienartiklar, leksaker och andra prylar som gör livet drägligare.
Och vad det skänktes.
- Långt mer än vi kunde hoppas. Tack vare den stora generositeten har vi under vintern kunnat förse många behövande med kläder och annat, inte minst varma ytterkläder och skor, säger Hanna Svensson.
Det finns fortfarande väldigt mycket kvar. Kläder, husgeråd, sängkläder, handdukar. Till månadsskiftet har man inte längre tillgång till något förråd.
- Därför ordnar vi en loppis nu på söndag i församlingshemmet i Vimmerby. Det kom lite hastigt på, eftersom det var det enda datum som funkade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om