Mustiga doftslingor från köttfärssåsen som puttrar på spisen leder små fötter till Hattstugans kök. Klara Karlsson drar fram pallen. Nosen vidgas en smula. Vad blir det?
Det blir lasagne, idag. En bombsäker favorit, som de flesta köttfärsrätter.
Förskolans kokerska Linda Jacobsson är van vid besök i köket. Men det finns regler. Inget spring härinne. Försiktighet. Det mesta av matlagningen klaras av under förmiddagspasset när barnen är ute och leker.
- Så när vi kommer in, lite lagom hungriga och gnälliga är det underbart att känna doften av mat i dörren och kunna sätta sig vid dukat bord och äta hemlagat. Det är alltid lika gott, säger Inger Nilsson, förskollärare på Hattstugan.
Hon och kollegan Maria Stenberg Pettersson prisar Lindas matlagningskonst - och kökets betydelse.
Hjärtat på dagis
Klara Karlsson är fem år och vet precis vad som är godast av allt på dagis.- Tacos!Fast det mesta är faktiskt jättegott, när man tänker efter. När det är hemlagat.- Vårt kök är hjärtat på dagis, säger förskollärare Inger Nilsson.
Klara Karlsson, fem år, tittar in hos kokerskan Linda Jacobsson. I dag blir det lasagne. Foto: Rebecca Forsgren Malmström
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!