Hjärtefina slöjdalster på Näktergalen

När hemslöjden i Kalmar län bjöd in alla till utställningen "Kära hjärtanes" formligen vällde det in hjärtan i alla möjliga material.
- Det finns en stor skaparglädje, och när man inte riskerar att bli refuserad är det nog fler som vågar och vill, säger hemslöjdskonsulent Anders Isgren.
Nu kommer vandringsutställningen till stadsmuseet Näktergalen i Vimmerby.

Vimmerby2014-11-13 07:45


I Näktergalens fasta samlingar finns en friargåva eller fästningsgåva av precis det slag som var själva upprinnelsen till vandringsutställningen "Kära hjärtanes, så mycket fint!", som efter premiärvisningen på Kalmar läns museum förra hösten nu vandrat runt till nästan alla länets kommuner.
Den kärlekskranke har ristat in initialer, årtalet 1807 och det vackraste han kunde tänka. Som hjärtan.
- Hjärtan har i långa tider varit symbolen för kärlek och är fortfarande så. Vi lät hjärtat bli tema i uppropet där vi bjöd in alla som ville vara med att skapa hjärtan, säger hemslöjdskonsulent Anders Isgren från Kalmar läns hemslöjdsförening, som just nu är i färd med att bygga upp vandringsutställningen i Vimmerby inför öppnandet den 22 november.
Enda kravet var att man skulle bo i Kalmar län. Det kom in drygt 100 hjärtan från 75 skapare, allt från amatörer till professionella konstnärer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om