Hjärteviktig pryl till Statshotellet

Vimmerby Stadshotell har fått en hjärtstartare av de båda Rotaryklubbarna i Vimmerby. - Det är jättebra. Vi har ju öppet mycket och är tillgängliga, säger receptionschef Linda Edlund.

Vimmerby2011-12-15 07:20


För nästan exakt två år sedan öppnade Civilförsvarsförbundet och Svenska HLR-rådet ett samlat register över var hjärtstartare finns placerade i Sverige.
Registret är i första hand till för allmänheten men ska i förlängningen kopplas samman med SOS-Alarm så att det vid ett misstänkt hjärtstopp snabbt kan se till att en hjärtstartare kommer på plats.

Vit fläck på kartan
Flera kommuner har tidigare varit en vit fläck på hjärtstartarkartan - Vimmerby inget undantag. Det har dock börjat bli ändring till det bättre och enligt registret finns hjärtstartare på Länsförsäkringar, hos polisen och på Konsum.
Nu har också Vimmerby Statt fått en hjärtstartare, tack vare de båda Rotaryklubbarna i Vimmerby.
- Hjärtstartare räddar liv och vi har valt stadshotellet av flera skäl. Det har öppet länge på kvällarna, ligger centralt och under sommaren är det är mycket turister och folk i rörelse i närheten, säger Ulrika Östh, president i Vimmerby Astrid Lindgren Rotaryklubb och Kent Skaate, president i Vimmerby Rotaryklubb.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om