Höga hastigheter uppmätta

Det går undan på gator och vägleder runt Vimmerby. I kommunens senaste hastighetsmätning finns en ny rekordmätning. Det är en vansinnesfärd i 158 km i timmen på en 50-sträcka.

Vimmerby2009-12-24 05:05

- Det är minst sagt vårdslöst, säger kommunens trafikingenjör Gunnar Mårtensson som nu har sammanställt de senaste månadernas mätningar av trafiken och hastigheten på fyra platser i Vimmerby tätort.
Mätningarna visar tydligt att det ofta går fort, och på sina ställen rejält fort. De värsta övertrampen har skett på Södra Ringleden. Där placerades radarkameran ungefär mellan Karlbergs nya bilaffär och korsningen vid Engströms.
Där har flera bilister legat runt och till och med över 100 kilometer fortare än de 50 kilometer som är tillåtna.

Mitt på dagen
- Vi har en som körde i 158 kilometer, en i 143 km, en i 129 och en i 123 km. Det märkliga är att samtliga de här fartsynderna har skett mitt på dagen, runt klockan 12 eller klockan 13, säger Gunnar Mårtensson. Även om han egentligen anser att de 50 km i timmen som gäller på platsen är i lägsta laget, dömer han de uppmätta hastigheterna som vansinneskörningar.
- Den som har 158 kilometer förbi kameran är framme vid korsningen med Hultsfredsvägen på fyra sekunder och har inte en chans att stanna om det skulle behövas. De höga hastigheten på Södra Ringleden blir nu en tydlig signal till politikerna som har att besluta om hur trafiken till och från den utbyggda Ceosvallen ska säkras.
- Det här innebär ju att farten ofta är riktigt hög också vid korsningen där Falkängsgatan kommer ut på Ringleden och det är där det är tänkt att en GC-väg ska passera Ringleden, helst skulle ju den vara separerad från vägen, men det kan vara svårt att lösa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om