Högre priser pÄ ErikshjÀlpen: "Har ökat jÀttemycket"

I sociala medier menar flera röster att priserna i second hand-affÀrer, i Vimmerby specifikt ErikshjÀlpen, blivit för höga. "Det Àr stor skillnad jÀmfört med för bara nÄgra Är sedan", sÀger second hand-shopparen Neema Fredriksson.

Elsa Karlsson, Neema Fredriksson och Agnes Karlsson handlar ofta pÄ second hand, bÄde pÄ nÀtet och fysiskt. "Det Àr stor skillnad jÀmfört med för bara nÄgra Är sedan", sÀger Neema om priserna.

Elsa Karlsson, Neema Fredriksson och Agnes Karlsson handlar ofta pÄ second hand, bÄde pÄ nÀtet och fysiskt. "Det Àr stor skillnad jÀmfört med för bara nÄgra Är sedan", sÀger Neema om priserna.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2024-01-02 05:30

PÄ ErikshjÀlpen trÀffar Vimmerby Tidning kompisgÀnget Elsa Karlsson, Neema Fredriksson och Agnes Karlsson som alla tre Àr vana vid att handla pÄ loppis och ErikshjÀlpen i Vimmerby.

– Det blir en hel del second hand för min del, sĂ€ger Elsa Karlsson

– Jag handlar second hand pĂ„ internet mycket, sĂ€ger Neema Fredriksson.

Upplever ni att priserna har förÀndrats?

– De har ökat jĂ€ttemycket, det Ă€r stor skillnad jĂ€mfört med för bara nĂ„gra Ă„r sedan. Nu gĂ„r man inte lĂ€ngre hit för att köpa billiga klĂ€der utan kanske för att hitta nĂ„got sĂ€rskilt, sĂ€ger Neema.

– Det har ökat lite absolut men det Ă€r ju fortfarande billigare Ă€n att köpa nytt i vanliga butiker, det blir fortfarande ett kap nĂ€r man handlar hĂ€r, sĂ€ger Agnes.

undefined
"Det Àr ju fortfarande billigare Àn att köpa nytt i vanliga butiker, det blir fortfarande ett kap nÀr man handlar hÀr, tycker Agnes Karlsson.

Butikschefen pÄ ErikshjÀlpen i Vimmerby, Peter Magnusson, sÀger att rÄdande konjunktur och högre omkostnader drabbar second hand-butiker pÄ samma sÀtt som alla andra butiker, men att det inte Àr den enda anledningen till att priserna höjts.

– PĂ„ senare tid har jag upplevt att vi har en högre kvalitet pĂ„ vĂ„ra inkommande varor jĂ€mfört med tidigare Ă„r, vi har mĂ„nga generösa gĂ„vogivare som vill vara med och göra skillnad, och detta göra att prisbilden kan upplevas som förĂ€ndrad vilket jag har stor respekt för. RĂ„dande vĂ€rldslĂ€ge gör ocksĂ„ att pressen pĂ„ oss som hjĂ€lporganisation har ökat och arbetet med att sĂ€tta marknadsmĂ€ssiga priser har blivit viktigare, sĂ€ger han till Vimmerby Tidning.

undefined
Peter Magnusson, butikschef pÄ ErikshjÀlpen i Vimmerby, sÀger att han har stor respekt för att folk upplever prisbilden som förhöjd, men sÀger ocksÄ att det beror pÄ flera olika anledningar.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!