Högre priser på Erikshjälpen: "Har ökat jättemycket"

I sociala medier menar flera röster att priserna i second hand-affärer, i Vimmerby specifikt Erikshjälpen, blivit för höga. "Det är stor skillnad jämfört med för bara några år sedan", säger second hand-shopparen Neema Fredriksson.

Elsa Karlsson, Neema Fredriksson och Agnes Karlsson handlar ofta på second hand, både på nätet och fysiskt. "Det är stor skillnad jämfört med för bara några år sedan", säger Neema om priserna.

Elsa Karlsson, Neema Fredriksson och Agnes Karlsson handlar ofta på second hand, både på nätet och fysiskt. "Det är stor skillnad jämfört med för bara några år sedan", säger Neema om priserna.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2024-01-02 05:30

På Erikshjälpen träffar Vimmerby Tidning kompisgänget Elsa Karlsson, Neema Fredriksson och Agnes Karlsson som alla tre är vana vid att handla på loppis och Erikshjälpen i Vimmerby.

– Det blir en hel del second hand för min del, säger Elsa Karlsson

– Jag handlar second hand på internet mycket, säger Neema Fredriksson.

Upplever ni att priserna har förändrats?

– De har ökat jättemycket, det är stor skillnad jämfört med för bara några år sedan. Nu går man inte längre hit för att köpa billiga kläder utan kanske för att hitta något särskilt, säger Neema.

– Det har ökat lite absolut men det är ju fortfarande billigare än att köpa nytt i vanliga butiker, det blir fortfarande ett kap när man handlar här, säger Agnes.

undefined
"Det är ju fortfarande billigare än att köpa nytt i vanliga butiker, det blir fortfarande ett kap när man handlar här, tycker Agnes Karlsson.

Butikschefen på Erikshjälpen i Vimmerby, Peter Magnusson, säger att rådande konjunktur och högre omkostnader drabbar second hand-butiker på samma sätt som alla andra butiker, men att det inte är den enda anledningen till att priserna höjts.

– På senare tid har jag upplevt att vi har en högre kvalitet på våra inkommande varor jämfört med tidigare år, vi har många generösa gåvogivare som vill vara med och göra skillnad, och detta göra att prisbilden kan upplevas som förändrad vilket jag har stor respekt för. Rådande världsläge gör också att pressen på oss som hjälporganisation har ökat och arbetet med att sätta marknadsmässiga priser har blivit viktigare, säger han till Vimmerby Tidning.

undefined
Peter Magnusson, butikschef på Erikshjälpen i Vimmerby, säger att han har stor respekt för att folk upplever prisbilden som förhöjd, men säger också att det beror på flera olika anledningar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!