Högt valdeltagande väntas i Vimmerby

Förtidsröstningen har slagit rekord. Köer till flera av vallokalerna. Det ser ut att bli högt valdeltagande i Vimmerby.

Kön ringlar fram till röstmottagare Carina Wickström i valdstrikt 2, Vimmerby.

Kön ringlar fram till röstmottagare Carina Wickström i valdstrikt 2, Vimmerby.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2018-09-09 12:30

– Vi har precis fått iväg 4 649 förtidsröster ut till valdistrikten, det är mer än någonsin, säger Bengt Westrin valsamordnare i Vimmerby. Samtidigt ringlar köerna i många vallokaler.

Mycket tyder så här långt på ett högt valdeltagande i Vimmerby kommun. Under förmiddagen har det varit en strid ström till många av de 13 valdistrikten. I Djursdala, med totalt 336 röstberättigade, hade ett drygt 50-tal röstat redan innan klockan 10, knappt två timmar efter att vallokalen i församlingshemmet öppnat.

I Södra Vi var det kö i skolans matsal.

– Det har varit väldigt mycket folk sedan jag kom hit halv tio, det är kö nästan hela tiden. Jag tror att det kommer att bli ett högt valdeltagande och särskilt många kanske det blir nu under förmiddagen. Folk passar på för att kunna använda dagen till annat när det är så fint väder, säger valarbetare Helena Ingström.

I valdistrikt 2 i Vimmerby har det också varit mycket folk under förmiddagen.

– Jättemycket, det är fullt upp, säger röstmottagare Carina Wickström.

Förtidsröstandet är alltså, som förväntat, större än vid valet 2014.

– Förra valet hade totalt 4 610 förtidsröster. Nu har vi levererat 4 649 förtidsröster till vallokalerna och vi kan räkna med att det droppar in ytterligare ett 50-tal röster skickade med posten fram till tisdag. I fredags hade vi 600 personer som förtidsröstade i plenisalen, så nog finns det anledning att tro att många gör det de ska och röstar den här gången, säger Bengt Westrin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om