Höjd lön för politiker

Politikernas arvoden höjs med fyra procent i år. Det gör att kommunalrådet Carl-Axel Centerstig, c, kan kvittera ut en årslön på 524 160 kronor. Eftersom han är den ende heltidsavlönade politikern ligger hans arvode i skärklass högst.

Vimmerby2008-02-11 07:36

Det näst högsta har ordföranden i barn- och ungdomsnämnden Krister Torenfält, c, som nu får 73 400 kronor för det uppdraget. Han kan plussa på med timersättning för de sammanträden han deltar i.
Det är personalutskottet som nu antagit politikernas arvoden för 2008. Nivån på höjningen styrs av den löneökning Kommunal och tjänstemännen inom SKTF, Svenska Kommunal tjänstemannaförbundet, fått året före.
Det gör att de folkvalda politikerna i Vimmerby kan räkna upp sina arvoden med fyra procent.
Arvodessystemet är konstruerat på helårsarvoden utifrån uppdragets omfattning. Kommunalrådet är den ende heltidsavlönade politikerna.
Sedan bedöms övriga uppdrag utifrån nämndens storlek och omfattningen på verksamheten. Där är barn- och ungdomsnämnden numera störst. Sen kommer omsorgsnämnden. Där blir arvodet till ordföranden Elisabeth Lago-Nilsson 47 200 kronor efter höjningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om