Höjning av mjölkpriserna

Helene Gunnarsson, ordförande för Arlas nationella råd och svensk representant i Arla Foods koncernstyrelse är van att möta pressade och oroliga mjölkbönder. Men när hon åkte för att träffa mjölkproducenter på mjölkmötet i Storebro igår kändes det ändå lite lättare. För första gången på mer än ett år höjde Arla mjölkpriset till sina ägarbönder.

Vimmerby2015-09-24 18:11


-Vi har tagit beslutet att höja mjölkpriset med 8,3 öre idag. Ingen revolution, men det känns skönt i hjärtat!
2,67 kronor - det är Arlas nya månadspris per liter producerad mjölk från den 28 september. En försiktig, men dock en höjning, på 8,3 öre, även ekotillägget höjs till 1,34 kronor.
Lite lättare att andas i bilen på väg till Storebro, för Helene Gunnarsson, ledamot i Arlas styrelse. Hon är själv mjölkbonde i Halland och tror på en framtid. Men många kollegor ger upp.
-Höjningen som Arla fattat beslut om idag (läs igår) hoppas jag ska vara en viktig signal, som behövs för att mjölkbönderna inte ska tappa sugen helt. Det här visar att företaget verkligen gör allt som går för att betala ut pengar som kommer in och vi vet att så många är i ett hårt och pressat läge. Det här är ett steg på vägen och jag känner mig lättad. Vi måste visa att vi gör vad vi kan fastän marknaden inte vänt så mycket och fortfarande är låg.
Läs mer i fredagstidningen och dessutom allt från mötet i Storebro i lördagstidningen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om