Hon anlitas av regeringen - ska hjälpa företag

Regeringen har tillsatt en ny utredning som ska förenkla regelverket för de minsta företagen. Jobbet att leda utredningen går till Kristina Alsér, Vimmerby. ”Superviktigt uppdrag som kommer i rättan tid”.

Foto: TT Bild/Elin E Elmström

Vimmerby2020-05-11 12:00

Kristina Alsér, ordförande för Tillväxtverket och tidigare landshövding i Kronobergs län, har fått ett nytt toppuppdrag av regeringen. Hon utses att leda en utredning om hur man ska göra regler enklare för mikroföretag, och modernisera bokföringslagen.

"Utredningen är ett viktigt steg för att identifiera vilka konkreta problem som är de största tillväxthindren för de små företagen, och vilka förenklingar regeringen kan genomföra som skulle hjälpa dem mest", säger näringsminister Ibrahim Baylan i ett pressmeddelande.

– Det är fantastiskt kul att kunna sätta igång nu. Det här har legat i pipeline redan innan coronakrisen, som verkligen satt fingret på hur viktiga entreprenörer och våra små företag är, men också hur sårbart systemet är, säger Kristina Alsér.

Vilka är de största problemen i nuvarande regelverk?

– Det är det vi ska identifiera, men det kan handla om allt från bemötande och attityder och kortare handläggningstider till ett modernt och enkelt regelverk anpassat till ny teknik. Förenklingsarbete är något som verkligen ligger mig varmt om hjärtat.

Mikroföretag är företag med upp till tio anställda och står för en betydande del av antalet arbetstillfällen i Sverige.

– Titta bara på Vimmerby. Här finns många i det häradet, inte minst inom turism- och besöksbransch. De mindre företagen är oerhört viktiga. Underlättas regelverket för dem gynnar det större företag. 

Kristina Alsér, Locknevi, har många års erfarenhet av företagande och har jobbat med förenklingsarbete under sina år som landshövding i Kronoerg. Nu får hon nytt toppuppdrag.
Kristina Alsér, Locknevi, har många års erfarenhet av företagande och har jobbat med förenklingsarbete under sina år som landshövding i Kronoerg. Nu får hon nytt toppuppdrag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!