Hon blir ny huvudbryggmästare på Åbro

Åbro bryggeri har utsett efterträdaren på posten som huvudbryggmästare, när Lennart Anemyr går i pension efter 40 år. Åsa Johansson tar över.

Ny bryggmästare

Ny bryggmästare

Foto: Åbro

Vimmerby2021-12-13 11:49

Åsa Johansson har arbetat på Åbro sedan 2004 och har bryggmästarexamen från Bryggerihögskolan i Köpenhamn, skriver Åbro i ett pressmeddelande.
Varje bryggeri har sin egen bryggmästare – en person som fått mästarbrev i ölbryggning och bland annat ansvarar för att ta fram nya smaker.

Lennarth Anemyr har arbetat på Åbro Bryggeri sedan 1980 och har en examen från Bryggerihögskolan i Köpenhamn. Under ledning av Albert Wiesgickl lärdes Lennarth upp till bryggmästare och har sedan 2005 varit Åbros huvudbryggmästare.

– Lennarth och jag har jobbat ihop i olika konstellationer under hela min tid på Åbro och hans långa erfarenhet som han har delat med sig av kommer jag ha stor nytta av i min nya roll som huvudbryggmästare, säger Åsa Johansson om sin företrädare.

Åsa anställdes av Gunnel Lycksell och Albert Wiesgickl 2004 när hon var nyutbildad kemiingenjör och sökte anställning på laboratoriet. När Åsa hade jobbat ett par år på Åbro så växte viljan att bygga på sina kunskaper ytterligare inom öl och hon vidareutbildade sig till Bryggmästare vid Bryggerihögskolan i Köpenhamn. Åsa fick sin examen under 2010 och har fram tills nu varit processchef på bryggeriet., skriver Åbro. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!