Hon blir värd för Kulturkvällarna

Vimmerbytjejen Ellen Larsson, 16 älskar tennis och musik. I sommar får hon ägna sig lite extra åt ett av sina intressen – hon har fått sommarjobb som konferencier för Kulturkvällarna vid Warmbadhuset. – Det ska bli väldigt kul, att jobba med det som jag tycker så mycket om.

Beathe Skaate, Vimmerby konstförening, Ingela Nilsson Nachtweij, konferencier Ellen Larsson och Göran Nachtweij hoppas på fyra härliga julikvällar med konst och musik vid Warmbadhuset.

Beathe Skaate, Vimmerby konstförening, Ingela Nilsson Nachtweij, konferencier Ellen Larsson och Göran Nachtweij hoppas på fyra härliga julikvällar med konst och musik vid Warmbadhuset.

Foto:

Vimmerby2016-06-07 13:00

Kulturkvällarna utanför Warmbadhuset har blivit en självklar del av sommaren i Vimmerby.

– I år är det sjätte året. I början tyckte vi det var mycket folk om det kom 70 personer. Nu är det sällan under 150 personer, som mest 300, säger Göran Nachtweij och Ingela Nilsson Nachweij som står bakom arrangemanget i samarbete med Vimmerby Konstförening, Vuxenskolan, Vimarhem och Vimmerby kommun.

Grundkonceptet har varit detsamma genom åren – att låta ”unga talanger och gamla förmågor” få en möjlighet att framträda och samtidigt lyfta sommarens kulturutbud för Vimmerbybor och förbipasserande turister.

– En del tycker att den här scenen ligger ”långt bort”. Det tycker inte vi. Dessutom är det en vacker plats och en scen med väldigt bra akustik, säger Göran Nachtweij.

Lång rad artister

Kulturupplevelsen breddas av att Vimmerby Konstförening har sin Sommarsalong, med de lokala konstnärerna Emma Jansson och Gert Christie, öppen under kvällarna.

– Den här platsen och scenen har stor potential att bli en mötesplats, och vi vill gärna lyfta den för att fler ska få upp ögonen och se möjligheterna, säger Beathe Skaate, ordförande i konstföreningen.

En lång rad artister kommer att sprida stämning och musikupplevelser under de fyra kvällarna, bland annat är Ida Granqvist, Maya Gustafsson, Kellie & Bella, Nova Andersson och Cornelia Lindell bokade. I år är upplägget lite annorlunda.

– Den 11 och 25 juli är det öppen scen, och de andra två kvällarna har vi låtit två av de artister som uppträtt flest gånger, få ta hand om och utforma varsin kväll. Det blir Joel Gunnarsson med vänner den 4 juli och Elin

Namnieks med band och gäster den 18 juli, säger Ingela Nilsson Nachtweij.
Spontanframträdanden är också välkommet.

Det var så det började för Ellen Larsson, när hon själv stod på Warmbadhusets scen för första gången för några år sedan. I år blir hon alltså konferencier och i sommarjobbet ingår också marknadsföring, kontakt med artister och bloggande om kulturkvällarna. Självklart kommer publiken att få höra mer av Ellens fantastiska röst i sommar.

– Första gången hade jag bara gått dit för att lyssna, när Göran tyckte jag skulle sjunga lite. Han har stöttat mig och jag tycker att den här scenen är en jättebra möjlighet för unga musikintresserade som kanske annars inte skulle fått sjunga för annan publik än den man når på skolavslutningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om