Hon får Sverige att byta strumpor

Tioåriga Nathea Anemyr i Storebro har fått närmare 40 000 att tacka ja till initiativet att bära olikfärgade strumpor den 20 mars - en färgstark markering för att hylla våra olikheter. Kampanjen Rocka sockorna har till och med fått utbildningsminister Gustav Fridolin att bli nyfiken
Det som driver Nathea är trettonåriga storasyster Noelle, som har Downs syndrom.
- Hon är världens bästa syster! Jag hoppas att alla tar på sig olika strumpor och förstår att det kan vara något bra att vara annorlunda.

Vimmerby2015-02-24 07:23


Den 21 mars är det World Down Syndrome Day. Men lördagar är det ju ingen som går i skolan och färre än vanligt som jobbar. Därför har Nathea Anemyr valt att lägga sitt event #rockasockorna fredagen den 20 mars.
Redan i fjol fick hon med sig flera klasskompisar. Men nu tycker inte Nathea att det räcker med fjärde klass på Storebro skola.
- Jag vill att hela skolan och andra skolor och arbetsplatser i Sverige ska vara med och rocka sockorna. Det är roligt att göra en bra sak av att vara annorlunda. Min syster är annorlunda - och väldigt rolig.
Att ha en storasyster med Downs syndrom är inte som att ha vilken storasyster som helst.
- Hon är väldigt snäll och kul. Hon får oss att skratta. Ibland är hon småtjurig och jobbig. Hon är världens bästa syster.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om