Hon gjorde löjligaste bilresan

Hon har knappt 20 minuters promenad till jobbet. Men istället tar Sara Hasselkvist en morgonpromenad med sin dobermann innan hon och jycken tar bilen - till jobbet.

Vimmerby2015-10-16 07:16


Klart att Sara Hasselkvist knep segern i tävlingen med det inte helt smickrande namnet "Inga löjliga bilresor!

- Jag kunde ju lika gärna gå med min hund till jobbet, eftersom han alltid är med där. Jag hör ju själv hur dumt det låter när jag säger det högt.

Men nu kan hon ta cykeln till jobbet. En cykel är nämligen priset i tävlingen, som är ett samarbete mellan energi-och klimatrådgivningen och folkhälsan i Vimmerby kommun och miljö- och byggnadsförvaltningen i Hultsfred och Vimmerby.

Syftet är att få fler att få upp ögonen för det onödiga i korta bilresor när man kan spara pengar samtidigt som man gör miljön och sin egen hälsa en tjänst genom att ställa bilen hemma.

- Vi fick in flera svar. Men det klassiska är ju att man tar bilen några hundra meter till jobbet. Att man först tar en promenad och sedan tar bilen i jobbet är lite ovanligare. Sara är en given vinnare av "Inga löjliga bilresor", säger Emma Jonsson, energi- och klimatrådgivare på Vimmerby kommun.

Läs mer i lördagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om