Hon samlade in 5 000 till Min Stora Dag

Carita Thörns loppis i Gästgivarehagen resulterade i 5 050 kronor till Min Stora Dag. ”Jag är jättenöjd, hade det inte regnat hade det nog kommit ännu mer folk”.

Carita Thörn i Gästgivarehagen, där hon arrangerade loppis i helgen.

Carita Thörn i Gästgivarehagen, där hon arrangerade loppis i helgen.

Foto: Privat

Vimmerby2018-08-27 20:30

Carita Thörn, som i flera år arrangerat Barnens Stora Dag i Vimmerby till förmån för organisationen Min Stora Dag, satsade på nytt koncept med loppis och café i Gästgivarehagen i helgen.

– Det var full rulle, säkert 30-35 loppissäljare och många som kom och handlade. Tyvärr, hade vi lite otur med regnet. Framåt halv fyra var det många som gett upp och plockat ihop, då vräkte det ner.

Totalt gav arrangemanget ett överskott på 5 050 kronor. Carita Thörn är nöjd med resultatet.

– Jag hade satt ett mål på 5 000 kronor, men trodde inte det skulle bli så mycket. Och caféet gick verkligen jättebra, det var länge sedan man såg så många som var och fikade i Gästgivarehagen.

Testet med café utföll alltså till belåtenhet och Carita Thörn har planer på mera verksamhet i Gästgivarehagen framöver. Men om det blir mer loppisar återstår att se.

– Många frågade om vi inte kunde göra om det, men sånt måste jag alltid fundera på. Jag är inte så förtjust i att göra precis samma sak igen, jag vill helst göra något nytt.

Har du redan nu klurat ut vad ”något nytt” kan vara?

– Till nästa år kanske jag ordnar ett mini-barnens zoo, vi får se. Jag kommer fortsätta göra saker för att få in pengar till Min Stora Dag. Det är så bra, man ser precis vart pengarna tar vägen och man kan följa barn som är jättelyckliga när deras önskningar går i uppfyllelse.

Vad har du lärt dig av ditt ideella arbete?

– Att det finns många godhjärtade människor, och när saker kommer oss nära blir folk väldigt givmilda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om