Elin uppfyller drömmen – startar egen salong i Vimmerby

Ännu en hudvårdssalong har öppnat i Vimmerby. Bakom satsningen står Elin Forsberg – som vill skapa ett varmt rum, där tiden får sakta ner en stund.

Elin Forsberg är utbildad hudvårdsterapeut och startar eget i ett av husen hemma på gården.

Elin Forsberg är utbildad hudvårdsterapeut och startar eget i ett av husen hemma på gården.

Foto: Caroline Petersson

Vimmerby2024-03-05 06:00

Lugn musik flödar ut i rummet som är inrett med jordnära toner. Från luftrenaren i hörnet sprider sig en behaglig doft av eteriska oljor. Vi befinner oss i Vimmerbys nyaste hudvårds- och massagesalong, i ett litet gult hus på Älåkrabacken i utkanten av Vimmerby. 

Elin Forsberg är utbildad hudterapeut och har en bakgrund som anställd både på spa och salonger, men väljer nu att öppna eget i ett av husen hemma på gården. 

undefined
Elin Forsberg upplever att salongen blivit väl mottagen hittills.

– Jag har alltid gått i tankarna att göra något eget, men inte riktigt vågat. De två sista åren har jag jobbat som säljare för ett professionellt hudvårdsmärke, och varit runt på många salonger i Kalmar län. Det jag tycker är roligast är att vara där kunderna är, så jag kände i somras att "näe, nu får jag fasen testa det här", berättar Elin. 

Den nya salongen erbjuder friskvårdsmassage, gravidmassage och resultatinriktade ansiktsbehandlingar. I ansiktsbehandlingarna kan det bland annat ingå rengöring, peeling, masker och serum, men också så kallad RF-behandling. Behandlingen sker genom en typ av pulserande radiofrekvens, som ska vara både huduppstramande och återfuktande. 

undefined
Radiofrekvensmaskinen används både i ansiktsbehandlingar och massage.
undefined
Elin Forsberg är ursprungligen från Morgongåva, men flyttade till Vimmerby för sju år sedan.

– Genom radiofrekvensen slussas ämnena ner djupare i huden. Maskinen utger också värme, som gör att hela kroppen slappnar av, säger Elin. 

Maskinen används även för massage. 

Elin hoppas bidra till att hennes kunder kan koppla bort vardagsstressen – och känna att tiden saktar ner en stund, när de blir ompysslade i salongen. 

– Att ta en stund för sig själv. Det låter kanske klyschigt, men jag tycker det är väldigt viktigt. Särskilt i den här tiden när allt ska gå så fort.

Elin tycker att salongen blivit väl mottagen av kunderna sedan starten i februari, trots att hon hittills inte gjort särskilt mycket reklam. Många har delat företagets inlägg på Instagram, och det har dykt upp en hel del kunder i salongen som hon inte känt till sedan tidigare. Vimmerbybor verkar i allmänhet öppna för att testa nya grejer, tycker Elin, som själv är inflyttad sedan sju år tillbaka. 

undefined
Elin Forsberg har även ett sortiment av bland annat hudvårdsprodukter till försäljning i salongen.

Ursprungligen kommer hon från Morgongåva i Uppsala län. Sambon är dock från trakten, och sedan flytten har familjen utökats med två barn. 

– Jag tycker att det har gått jättebra och lätt att komma in i stan, och att folk har varit väldigt inbjudande. Jag har bara fina ord att säga om Vimmerby. 

undefined
Elin Forsberg är utbildad hudvårdsterapeut och startar eget i ett av husen hemma på gården.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!